Orijinalini görmek için tıklayınız : AVRUPA TÜFEK ALMAK İSTESEM NE ÖNERİRSİNİZ? (İ.ÖZEL)
ibrahim ozel
31.Mart.2011, 21:55
Sevgili üyelerimiz.
Avrupa bir tüfek almak istiyorum.
Kullandığınız ve tavsiyede bulunacağınız markalar neler.
Tavsiye etmeyeceğiniz markalarıda yazarsanız sevinirim.
Bunları yazarken nedenlerinide öğrenmeyi çok isterim.
Şimdiden yardımcı olacak arkadaşlara çok çok teşekürler...
ersin kasap
31.Mart.2011, 22:27
abi ben yerli kullanmandan yanayım çünkü bir çok firmamız yurt dışına tüfek veriyor bu anlamda itale gerek yok diye düşünüyorum ama otamatik düşünüyorsan benelli derim çünkü adamlar aşmış abi
süper veya çifte düşünüyorsanda baretta derim modellerini senin beyenmem daha mantıklı
ibrahim ozel
31.Mart.2011, 22:31
Kardeş zaten bir sürü yerli var.
Aralarında yeşillik olsun bir tanede avrupa sokalım dedim.
Aslında poze düşünmüyorum pek ama olabilirde.
Yaş kemale eriyor ersin hafif bir otomatik iyi gitmez mi?
Birde kayış taktıkmı tamamdır yaş yolun yarısı olmuş işaretini veririz.
Gençlerde yavaş yavaş dalgasını geçmeye başlarlar. :)
ersin kasap
31.Mart.2011, 22:46
abi yaşlanmakmı kayışmı dedin bak iyi dinle benim yanıma ava gelip kayışla filan gezerim diyosan seni burdaki sürekçilere teslim ederim domuza gidersin kuş avcısı kayış kullanmaz hele kelik avcısı hiç kullanmaz kullananında benim ekibimde işi olmaz ona göre kayışı bırak tüfekteki kopçaları bile kestirirsin bana
ultrAslan
31.Mart.2011, 23:47
Ersin abi bahsettiğin gibi benelli bu konuda mükemmel bir firma ancak benim farklı bir önerim olucak İbrahim abiye.Pozeden ziyade benim şuan üzerinde yoğunlaştığım otomatik silah beretta.Model bazında söylemek gerekirse A400 Xplor unico yeşil canavar:) Gazlı sistemle çalışan bir otomatik bu.Kendi kendini temizleyen bir gaz pistonu var bunu piston üzerindeki elastik bir bant vasıtasıyla yaptığını okumuştum.Mekanizmadan namlu kısmına geçersek bizim yerli firmaların 4140namlu çeliğini standart olarak kullanmalarından ve bir adım yol katedememizi göz önüne alırsak bu silahta kullanılan sistem ''Steelium'' namlu teknolojisi nikel,krom ve moliybdenium karışımı dolu malzemeden delinerek ve soğuk çekiçleme yöntemiyle namlu istenen forma getiriliyor.Dünya nın en hızlı çalışan otomatik av tüfeği bu model.Kick off lu modelinde geri tepmenin %70e kadar indirgenmesi sağlanmış.Optima şokların kullanıldığını bir şok sistemi mevcut.Kendini temizleyen sisteme istinaden sitelerinde test atışı durum tablolarında 10000fişekte silahın hiç temizlenmeden atış yapabildiği kanıtlanmış.Bu bahsettiğim kick off sistemi için ayrı bir ücret ödeniyor yani bahsettiğim silah bir normal birde kick off sistemi üzerinde barındıran olarak 2 farklı şekilde piyasaya sürülmüş.Kick off sistemi ne kadara patlar dersen abi bu silahın Türkiyede ortalama satış fiyatı 4400tl-4600tl civarıdır kick off için fazladan 200tl gibi bir rakkam ödemen gerekebilir.Yurtdışında özellikle Amerikada ise baktığım bazı sitelerde 1500dolar ila 1700dolar üzerinden satışı yapılıyor.Eldeki bütün silahları bi kenara bırakırsın buda sana ömürlük olur İbrahim abi o kadar diyim:) Birçok otomatik tavsiyesinde bulunabilirim abi ama bu benim için bambaşka şuan gerçekten imrenerek baktığım bir silah.Saygılar,
Komutanım ben size avrupa tüfekte konusunda bulabilirsen BROWNİNG 2000 serisini tavsiye ederim şuan bile o kalitede bir tüfek görmedim çelik kasa gövdeye sahip piyasada çok az bulunan bir tüfek ortalama 3500 5000 arası fiyata bulunabiliyor araştırıp görmenizi kesinlikle tavsiye ederim
abi ersin abim söyleniş zaten ama gerekeni ama kayış takımı sana yakışmaz abi :)
Sevgili üyelerimiz.
Avrupa bir tüfek almak istiyorum.
Kullandığınız ve tavsiyede bulunacağınız markalar neler.
Tavsiye etmeyeceğiniz markalarıda yazarsanız sevinirim.
Bunları yazarken nedenlerinide öğrenmeyi çok isterim.
Şimdiden yardımcı olacak arkadaşlara çok çok teşekürler...
sn komutanım..
3 soru soracağım..
bir cvb vereceğim
tamam mı komutanım..
almak istediğin av tüfeği...
süper poze mi?
çifte kırma mı?
otomatik mi?
ersin kasap
01.Nisan.2011, 10:55
Ersin abi bahsettiğin gibi benelli bu konuda mükemmel bir firma ancak benim farklı bir önerim olucak İbrahim abiye.Pozeden ziyade benim şuan üzerinde yoğunlaştığım otomatik silah beretta.Model bazında söylemek gerekirse A400 Xplor unico yeşil canavar:) Gazlı sistemle çalışan bir otomatik bu.Kendi kendini temizleyen bir gaz pistonu var bunu piston üzerindeki elastik bir bant vasıtasıyla yaptığını okumuştum.Mekanizmadan namlu kısmına geçersek bizim yerli firmaların 4140namlu çeliğini standart olarak kullanmalarından ve bir adım yol katedememizi göz önüne alırsak bu silahta kullanılan sistem ''Steelium'' namlu teknolojisi nikel,krom ve moliybdenium karışımı dolu malzemeden delinerek ve soğuk çekiçleme yöntemiyle namlu istenen forma getiriliyor.Dünya nın en hızlı çalışan otomatik av tüfeği bu model.Kick off lu modelinde geri tepmenin %70e kadar indirgenmesi sağlanmış.Optima şokların kullanıldığını bir şok sistemi mevcut.Kendini temizleyen sisteme istinaden sitelerinde test atışı durum tablolarında 10000fişekte silahın hiç temizlenmeden atış yapabildiği kanıtlanmış.Bu bahsettiğim kick off sistemi için ayrı bir ücret ödeniyor yani bahsettiğim silah bir normal birde kick off sistemi üzerinde barındıran olarak 2 farklı şekilde piyasaya sürülmüş.Kick off sistemi ne kadara patlar dersen abi bu silahın Türkiyede ortalama satış fiyatı 4400tl-4600tl civarıdır kick off için fazladan 200tl gibi bir rakkam ödemen gerekebilir.Yurtdışında özellikle Amerikada ise baktığım bazı sitelerde 1500dolar ila 1700dolar üzerinden satışı yapılıyor.Eldeki bütün silahları bi kenara bırakırsın buda sana ömürlük olur İbrahim abi o kadar diyim:) Birçok otomatik tavsiyesinde bulunabilirim abi ama bu benim için bambaşka şuan gerçekten imrenerek baktığım bir silah.Saygılar,
nazmi bilgiler için teşekkürler kardeşim valla seçim ibrahim abimin bassetiğin tüfeklerden (A400 Xplor unico yeşil canavar) ineğölde var bizzat dememe atışıda yapmıştım siket kulesinden plaklar çıkmaya korkuyordu ama birazda bütçe meselesi tabi işallah sende sahip olursun böyle güzel bir tüfeğe
Komutan napçen Avrupa Tüfeği Arza yaptımı Servisi yok Yerli Mallı TüRKÜN Mallı alan satan çok olmalı.
Osman KARATEPE
01.Nisan.2011, 11:40
Kesinlikle bir avrupa tüfekte ben almak isterim ve alacağımda.....Benim tercihim Benelli ve Beretta dan yana olurdu abi....
Kesinlikle bir avrupa tüfekte ben almak isterim ve alacağımda.....Benim tercihim Benelli ve Beretta dan yana olurdu abi....
osman abi dert etme bu kadar...
gel bir beretta S 55 İM var TEK TETİK
Vereyim sana tepe tepe kullan :)
Komutan napçen Avrupa Tüfeği Arza yaptımı Servisi yok Yerli Mallı TüRKÜN Mallı alan satan çok olmalı.
muzaffer abi aslında doğru diyon..
peki abi benim aklıma takılan bir konu daha var.. neden bir yabancı yani avrupalı futbolcuya milyar dolarlar veriyoruz? türk futbolcu yokmu? bende buna o kadar karşıyım ki..
geçen sene lerde yıldız diye bir tüfek çıktı.. bu tüfeğin bir çok avrupa marka tüfeği solladığını duydum inanın..
Osman KARATEPE
01.Nisan.2011, 11:50
Ver be Tufan'ım :)
Al abicim buyur..senden kıymetlimi :) sade olan 55 bu arada işlemeli olan huğlu göznurum :)
http://img156.imageshack.us/img156/5897/11112010146.jpg
Osman KARATEPE
01.Nisan.2011, 12:04
Saol Tufan'ım 20 cal otomatik armsan için para biriktiriyorum... :)
İBRAHİM AKKAYA
01.Nisan.2011, 12:17
Bana Avdan Haber Verin Av Yoksa Tüfeği Ne yapaçaksın.
Tufan Kardeşim Muzaffer Usta Komutanın Kankası Komutanla Eşek Yüküyle Silah Olduğunu biliyor.http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gif
Bende 7 Tane Tüfek var İkisi Avrupa Poze Beratta ve Winçster ben kendim Vursan Ve Yıldız Otamatik Kral pozeyi kulanırım.
Bizde Avrupa Hastalığı Ne Zaman Geçeçek Merak ediyorum.
Ben tavsiye dahi etmiyorum Komutan Taktir senin
İbrahim Abi avrupa tüfek dedin ama 2 önemli noktayı atlamışsın... poze mi? , çifte mi? , otomatik mi?.... ve de avrupa denince 2000 tl den başlıyo baya bi gidiyoooooooooor fiyatlar. ben pozeden bi iki örnek vereyim sana
1- Verney Carron poze 3656,55 TL
Kalibre : 12 Fisek Yatagi : 70 mm Uzunluk : 71 cm Sok : Fixed Agirlik : 2.95 kg
2- Winchester select light poze 4179,05 TL ( bu tüfek b525 lerle aynı fabrikada üretiliyor )
Kalibre : 12 Fisek Yatagi : 76 mm Uzunluk : 71 cm Sok : MC Agirlik : 2,80 kg
3- Browning B525 HUNTER LIGHT Superpoze 4.800,00 TL
Kalibre : 12 Fisek Yatagi : 70 mm Uzunluk : 66 cm Sok : MC Agirlik : 2.80 kg
4-Beretta 686 Ultralight Essential poze 5414,05 TL
Kalibre : 12 Fisek Yatagi : 70 mm Uzunluk : 71 cm Sok : MC Agirlik : 2,80 kg
5- Beretta Ultralight Classic poze 5585,05 TL
Kalibre : 12 Fisek Yatagi : 70 mm Uzunluk : 71 cm Sok : MC Agirlik : 2.70 kg
Abicim al sana hafif hafif pozeler.. Seçim senin ... hepsi güzel .... Tamamen duygusal bir seçim seni bekliyor...
ultrAslan
01.Nisan.2011, 18:33
nazmi bilgiler için teşekkürler kardeşim valla seçim ibrahim abimin bassetiğin tüfeklerden (A400 Xplor unico yeşil canavar) ineğölde var bizzat dememe atışıda yapmıştım siket kulesinden plaklar çıkmaya korkuyordu ama birazda bütçe meselesi tabi işallah sende sahip olursun böyle güzel bir tüfeğe
Ben teşekkür ederim abi iyi dileklerin içinde inş.hepimize nasip olur bu tarz silahlar.Dediğin gibi Ersin abi olay maddiyata dayanıyor ne silahlar var imrenerek bakıyoruz ama av popülasyonu belli avcılığın durumu ortada görüp görebileceğimizde belli ama insanın içinde bir ukte işte bu silahlarda.Saygılar,
ibrahim ozel
02.Nisan.2011, 08:48
Tufanım otomatik almaya niyetliyim.
Ersin kıç göbek yaptık be gardaşım görmüyonmu?
Valla Nazmi araştırdım dediğini ama 5500 tl den başlıyor.
Baklalım bugün bir baretta var birazdan gidip bakacam.
Birde ekonomi meselesi Nazmi 4000 tl den yukarı çıkamam.
Oda kendimi zorlayarak çünkü daha atışlar traplar var yani yolculuklar.
Buda demektirki maliyet o nedenle uygun bir baretta yada browning düşünecem.
İbrahim dayı zaten 2 poze 4 otomatik var yerli benimkisi hastalık değil merak.
Buda otomatik sonucunda kullandığımı gören olmaz sanırım. Yine sarsılmaz pozeye devam.
Yalnız baretta bendeki waltere çok benziyormuş aklıma yatmadı değil bakalım bugün göreceğiz.
ultrAslan
02.Nisan.2011, 09:07
Buda otomatik sonucunda kullandığımı gören olmaz sanırım. Yine sarsılmaz pozeye devam.
Yalnız baretta bendeki waltere çok benziyormuş aklıma yatmadı değil bakalım bugün göreceğiz.
İbrahim abi 05304684000 nolu telefondan aradım ama ulaşamadım sana.
Yukarıda bahsettiğim silahın Kick off lu olanı kick off 4800tl olanı
Normal olan model 4600tl. Öyle 5500tl lerde değil daha yeni yakın bir dostum sipariş verdi niyetin varsa muhakkak gör abi o silahı şansın varsa denemen lazım o kadar diyorum sana. Ki nakit alım sözkonusu ise aradığım ve fiyat aldığım arkadaş daha da aşşa çekiceğini söyledi.Gerçekten dürüst çocuktur bende silahımı kendisinden aldım abi çok yardımları dokundu.
4000tl baz alırsak 391 urika 2 classic olabilir,es 1000 modelleri olabilir.Ama 4000lira vermişken niyetine girmişken abi bütçeni çok sarsmıcaksa bahsettiğim modelle ilgilen derim.Durum hakkında daha detaylı bilgi verebilir fiyat aldım arkadaşın iletişim adresi ve numarasını gönderebilirim abi istersen.Saygılar,
ibrahim ozel
02.Nisan.2011, 09:26
Nazmi bu ilginden alakandan sana teşekür etmemek elde değil.
Sağolasın gardaşım Allah razı olsun. Yalnız birazda gözle görmek önemli.
Bu ilçede yani gemlikte baretta 301 kullanan çok ve kötü diyeni duymadım.
Hatta beraber avlandığım ekip arkadaşlarımın çoğunda bu tüfekten var.
Karda kışta yağmurda sıcakta çamurda mükemmel çalışıyor sorun çıkartmıyor. Sanki kaleşnikof.
Dediğim gibi yine hanımla kavga edecez ama ben sırf tüfek dolabında dursun diye alacam.
Yani otomatik kullanmam poze delisiyim bu sadece diğerlerinin içinde yeşillik olsun diye.
Esas amacım tek erkek oğlum var bunlar ona kalırken en iyileri kalsın amacındayım.
Benden sonra ne avına giderse gitsin elinde her ava uygun tüfekler olsun isterim.
Babası gibi her ava poze ile girmesin teknolojiye ayak uydursun amacındayım.
Bu alacağım tüfekten sonra inşallah yivli av tüfeği alacağım bu sene olmasada seneye inşallah.
Nede olsa domuz avcısı olmak için yaşım yaklaşmaya başladı 10 sene sonra domuz avcısı kalacaz gibi :)
ultrAslan
02.Nisan.2011, 09:37
Ben teşekkür ederim abi ne demek.Sıkıntım oldu zaman ben gelip sana danıştım sen yol gösterdin burda 2 kelam etmişim çokmu :) 301 i bilirim bu bahsettiklerim daha gelişmiş hallleri :) ama o silah bize bizim yerlileri cebinden çıkarır orası ayrı dava.Bu arada düşüncen çok güzel abi şöyle bir iç geçirip imrenmedim desem yalan olur babam zamanında alıcak dolabına koyucak zamanı gelince çıkıp dilediğim gibi kullanıcam avıma göre takdir ettim abi seni.Umarım dilediğin gibi olur bir sıkıntın isteğin talebin olur bir mesaj geçiver yeterli elimden ne geliosa yapabileceğim bişise yardımcı olurum.Ha birde domuz avı için dur bakalım abi daha yaş çok erken meralarda koşmak en güzeli.Saygılar,
ibrahim ozel
02.Nisan.2011, 09:40
Saygılar senden kucak dolusu sevgiler bizden gardaşım.
Yok yok 10 yıl sonra domuz trofelerinin önünde görmeye başlarsın beni. :)
PolatAksu
02.Nisan.2011, 09:44
Merhabalar, Nazmicim valla baya detaylı anlatmışsın tüfeği.. :) a400 xplor gercekten şahane b ir silah ama biraz pahalı malesefki.. Komutanım, daha uygun fiyatlarda ithal tüfeklerde var, berettanın dışındada bulabiliriz isterseniz...
komutanım teflon kasa layt browning auto 5 otomatik düşünürmüsün..kusur hata leke yok.. tetik muhafazasında kitapcığı asılı..http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/wink.gif
ibrahim ozel
02.Nisan.2011, 09:56
Sıfır alacağım tufan.
Sıfır alıp sıfır bırakacam dolabımda :)
Sıfır alacağım tufan.
Sıfır alıp sıfır bırakacam dolabımda :)
alabiliyosan al komutanım..tüfek sıfır.. sen sıfır auto 5 gördün mü?
ibrahim ozel
02.Nisan.2011, 10:27
Tufan bu nedemek şimdi illa o markayı görmekmi gerekiyor?
Tufan bu nedemek şimdi illa o markayı görmekmi gerekiyor?
görme zaten o an alırsın.. ben hayatımda o model öyle bir tüfek görmedim komutanım.. şimdi musait değilim yarım saat sonra telden dönerim sana kimde ve nerde olduğunu söylerim..http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/wink.gif
bunun aynısı komutanım.. ama sade işleme yok layt kasa 2 kilo 700 gr.
http://img683.imageshack.us/img683/1268/a5dud.jpg
ultrAslan
02.Nisan.2011, 11:18
Efsane Auto5 fena silahtır Tufan abi mekanizmasından çalışma sitiline kadar hayranlık uyandırır insanda.Bir çok dev firma anlaşmalarla kopya benzerlerini üreterek kendi adı aldında piyasaya sürdü.Ama bu silaha bakarken dikkat edilmesi gereken bir çok husus var her auto 5 çok iyidir diye bir yargı çok iddaalı olur diceksinki kardeşim niye bildiğin gibi bu silahın 100yılın üzerinde mazisi vardır.Seri üretim için bir çok firmanın kapısı çalınmıştır o dönemde.Belçika üretimi ile pazara girmiş japonyada üretim süreci devam etmiştir.Sorasında bu günlere kadar adını kazımış bir efsanedir.Bunun yanında çok kişi el kundağınıda dipçiğinide dağıtmıştır.Sert bir tüfektir.İyisi iyidir ama belli dönem aralıklarındaki bazı üretimleri at çöpe cinsinden.Birçok kullanıcı tanıyorum bu silahla ilgili hem olumlu hem olumsuz yoruma sahip.Ama su götürmez bir gerçek varki bi silah bir efsane
ersin kasap
02.Nisan.2011, 11:20
abi gel ben sana kıçı göbeği erittiririm bak yarından sonra ağaç gelicek taşımaya adam lazım bak nasıl zayıflatıyorum seni
ibrahim ozel
02.Nisan.2011, 11:31
Ula ersin yengen sofrayı kaldır diyor ona bile nazlanıyorum.
Anladın sen onu :) :)
Efsane Auto5 fena silahtır Tufan abi mekanizmasından çalışma sitiline kadar hayranlık uyandırır insanda.Bir çok dev firma anlaşmalarla kopya benzerlerini üreterek kendi adı aldında piyasaya sürdü.Ama bu silaha bakarken dikkat edilmesi gereken bir çok husus var her auto 5 çok iyidir diye bir yargı çok iddaalı olur diceksinki kardeşim niye bildiğin gibi bu silahın 100yılın üzerinde mazisi vardır.Seri üretim için bir çok firmanın kapısı çalınmıştır o dönemde.Belçika üretimi ile pazara girmiş japonyada üretim süreci devam etmiştir.Sorasında bu günlere kadar adını kazımış bir efsanedir.Bunun yanında çok kişi el kundağınıda dipçiğinide dağıtmıştır.Sert bir tüfektir.İyisi iyidir ama belli dönem aralıklarındaki bazı üretimleri at çöpe cinsinden.Birçok kullanıcı tanıyorum bu silahla ilgili hem olumlu hem olumsuz yoruma sahip.Ama su götürmez bir gerçek varki bi silah bir efsane
nazmicim tebrik ederim seni.. benim cankuşumda var 1 tane.. avda bir kere elime aldım olmaz öyle bişey..
hiç bir firmanın tüfeğini asla kötülemem..
beretta 303 ü de gördüm vinci yide gördüm benelliyide..
ben layt kasa auto 5 diyorum.. 92 adımdan kekliği elemiş varmı ötesi?
yüzüne aldığımda..ağzımdan çıkan tek kelime.. bundan keklimi kaçar oldu..
varsa satmak isteyen ben aldım HAYIRLI OLSUN şimdiden..
ultrAslan
02.Nisan.2011, 12:35
Zamanında maddi geliri daha yüksek olan kesimin elde ettiği silahlar var Tufan abi alternatif olarak almışlar.Ve aynı temizlikte muhafaza etmişler.Bahsettiğimiz silahın düşük modelleri bile biliyorsunki bizim şimdi bahsettiğimiz silahlarla neredeyse aynı paralara satılıyor veya biraz daha aşşağısına.Sana bu noktada özelden bir mesaj atıcam ilanlara bir göz gezdir istersen abi ben çok şahane makinelere rast geliyorum.
İbrahim abimde umarım gönlüne hitap eden silahı bulur.Yerli silahlarının yanında koleksiyona ekler.Güzel bir başlık oldu fazla avrupa meraklısı bi görünüm çizdim :D ama hakkıyla yapılanında hakkını vermek gerek:)
Zamanında maddi geliri daha yüksek olan kesimin elde ettiği silahlar var Tufan abi alternatif olarak almışlar.Ve aynı temizlikte muhafaza etmişler.Bahsettiğimiz silahın düşük modelleri bile biliyorsunki bizim şimdi bahsettiğimiz silahlarla neredeyse aynı paralara satılıyor veya biraz daha aşşağısına.Sana bu noktada özelden bir mesaj atıcam ilanlara bir göz gezdir istersen abi ben çok şahane makinelere rast geliyorum.
İbrahim abimde umarım gönlüne hitap eden silahı bulur.Yerli silahlarının yanında koleksiyona ekler.Güzel bir başlık oldu fazla avrupa meraklısı bi görünüm çizdim :D ama hakkıyla yapılanında hakkını vermek gerek:)
Nazmicim at bakalım bakayım bi.. 9 eylül e yakın bende sana bir adres vereyim o Auto 5 i bir gör bi olurmu?http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/wink.gif
bahsettiğim kadar varmı..sen karar ver.!
veyselll
02.Nisan.2011, 20:28
abi anlaşıldı sen 5 yıl sonraki domuz tüfeğini arıyorsun :D :D :D köydeki domuzdan anlamalıydım zaten :)
abi bilirsin oldum olası anlaşamam otomatiklerle. sendede 6. fişek tüfeğin kendisi olmasın :D :D :D sonra çamurda bulamazsın
allah gönlüne göre versin abim
ibrahim ozel
03.Nisan.2011, 06:11
Tüfek alınmıştır arkadaşlar ilginiz için teşekürler...
ibrahim ozel
03.Nisan.2011, 06:11
Konu AvkoliK.NeT forum kuralları (http://www.avkolik.net/forum/forum-kurallari/avkolik-net-org-site-kurallari/) gereği kilitlenmiştir...Anlayışınız için teşekkür ederiz...
Lütfen şikayet veya önerilerinizi Bölüm moderatörü veya Yöneticilerimize bildiriniz...
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.