PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : TÜRK IRKLARINI KORUMAK İÇİN ÇALIŞMAMIZ VAR (İ.ÖZEL)

ibrahim ozel
12.Nisan.2011, 07:46
Arkadaşlar Veteriner Okulumuzda türk sarısı ve çatal burun beslenmeye başlanılacak.
Beslenme amacı bu ırkların tükenmemesi ve uzun yıllar elimizde bu ırkları koruma amacıyla az sayıda üretimi.
Bu köpekler aynı zamanda görev köpekleri olarak denenecek ve uygun bulunursa türk ırkları üretimi çoğaltılılacak
Bu görevi ben üstlendim. Bu ırklardan akraba olmayan birer çift yada tek enik bulmamız gerekiyor.
Veteriner okuluna hibe edebilecek yada parayla satabilecek arkadaşların yardımlarını bekliyorum.
Bildiğim kadarıyla macar visla köpeği esasında türk sarısıymış. Bu konudaki görüşlerinizide bekliyorum.

recep arslan
12.Nisan.2011, 08:21
kanka aslında sen vizla ların yerini biliyorsun hepside sarı ve asiller

Hüseyin ORHAN
12.Nisan.2011, 16:07
üretim başladıktan sonra bu konuda seve seve yardımcı oluruz yeterki yerli olsun

bu konuda emeği geçen tüm herkeze teşekkürler...

çetin ekren
12.Nisan.2011, 19:40
valla olsa tükan senin komutan...
bizim zagarlardan olsa olmaz mı?

işin şakası bir yana güzel düşünce komutan...
sen bu işe bulaşdınsa ne yapar eder bulursun bir yerlerden...

veyselll
12.Nisan.2011, 19:45
abi şimdiden hayırlı olsun.

belki sizin çalışmadan sonra kıf, çatalburunlar için kırma demekten vazgeçer

ersin kasap
12.Nisan.2011, 22:08
abi kolay gelsin güzel bir çalışma emeklerin için şimdiden teşekkürler

şöyle bir inceden bakınayım bakalım neler bulucaz

13.Nisan.2011, 10:23
komutanım sen buna el attığın şüreç içerisinde kıf a çatalburunu dahi kayıt yaptırırsın

Recep DÖNMEZ
13.Nisan.2011, 10:26
Bu güzel ve anlamlı çalışma için şimdiden emeği geçecek
herkese teşekkürler...

İBRAHİM AKKAYA
13.Nisan.2011, 11:51
Komutan Sen Ulaş ATASOY Hoçaya ulaş o da bu işe gönül vermiş bir kardeşimiz.
Onda Yavru yoksa nerden Temi edeçeğini söyler.

ibrahim ozel
13.Nisan.2011, 13:56
İyi dilekler için teşekürler arkadaşlar.
Dayı ulaşı ilk gün aradım ama dönmedi.
Bakalım Tarsus Belediye Başkanını arayacağım.

ibrahim ozel
14.Nisan.2011, 08:19
Çatalburun işini halletmek üzereyim.
Türk sarısı konusunda hala arkadaşlarımın yardımını bekliyorum.

14.Nisan.2011, 18:01
Tebrikler çok güzel bir çalışma, kolay gelsin..

14.Nisan.2011, 19:20
ibrahim kardeş 3 yıldır bende bu ırkın peşinde ancak bu yavruyu üretebildim.

http://img585.imageshack.us/img585/6461/dsc00437ne.jpg (http://img585.imageshack.us/i/dsc00437ne.jpg/)
Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

ibrahim ozel
14.Nisan.2011, 20:42
Tarık abi akraba olmayan bir çiftte bana lazım.

15.Nisan.2011, 05:10
Bu konuya el attığınız için sizi tebrik ediyorum İbrahim komutan, yalnız Avrupa'da köpekler konusunda ilim yapmış ve tüm dünyada söz sahibi bazı insanlar; köpeklerde çatalburun olma durumunun aynen tavşan dudaklı insanlar gibi bir hastalık olduğunu, bu durumun av köpekleri dışındaki köpeklerde de görüldüğünü, özellikle İspanya'da, Fransa'da av köpeklerinde bu durum görüldüğünde o köpeklerden üretim yapılmadığını, hata kabul edildiğini anlatmaktadırlar. Konu sadece KIF yetkililerinin iddaları değildir. Ayrıca bir sitede sanırım Afrika'dandı değişik ırk bir köpeğin resmini de yayınlamışlardı. Hepimiz Türkiye'ye özgü köpeklerin kayıt altına alınmalarını isteriz bu konuyu bilmiyorum ne kadar araştırdınız. Türk sarısı köpeklere gelince Türkiye'nin çeşitli yerlerinde ve özellikle çoğunun da arka ayaklarında mahmuz bulunan köpekler var. Bu köpeklerin kokuları, fermaları, aportları mükemmel. Üstelik hem sıcağa dayanıklı köpekler. Yaban TV'de bu köpeklerin Satılık Pointer diye Türkiye'nin değişik yerlerinden ilanlarını gördüm. Maalesef ben safkan köpeğe dönmem ve köpeklerin fazla olması nedeni ile elimdeki dişi'yi 250 TL. mama parasına sattım. Köpeğin ve yavrularının resmi aşağıdadır.

http://i56.tinypic.com/5me9ts.jpg

ibrahim ozel
15.Nisan.2011, 09:34
Mustafa abi senin anlattıkların hakkında bilgim var ama yinede bu tür ırkların korunması gerektiğine inanıyorum.

15.Nisan.2011, 23:14
Tarık abi akraba olmayan bir çiftte bana lazım.
burada bir çift akraba olmayan var erkeği bende idi yavruyu elde ettikten sonra bir arkadaşıma verdim hatta şartlı olarak verdim isterseniz çalışmanızın başarılı olması için kendisine ricada bulunurum dişiye gelince satacaklarını söylüyorlardı onlarlada bukonuyu adınıza görüşebilirim veya sizinle tanıştırabilirim.

ibrahim ozel
17.Nisan.2011, 22:49
Tarık abi mümkünse görüşebilirmisin arkadaşlarla.
Nede olsa türk ırkları korunma altına alınacak.
Aynı zamanda eğitilip üretilmeleri sağlanacak.
Bu hepimiz için gurur kaynağı olmalı.

18.Nisan.2011, 17:43
ibrahim kardeş dişinin sahibi ben av açlıncaya kadar verebilirim av sezonunda geri isterim diye şart koşuyor köpeklerin nakil işleri nasıl yapılacak

ibrahim ozel
18.Nisan.2011, 17:46
Tarık abi o şekilde almak mantık dışı olur.
Köpek sıfırdan eğitilecek arama kurtarma, bomba, iz takip vsvs.
Geri verilmesi bilinen köpeği neden eğitelimki.
Yinede teşekürler abi bakalım illaki bulacaz bişiler

18.Nisan.2011, 17:55
ister babayı ister yavruyu hangisini isterseniz üretim amaçlı yardımcı olabilirim

ibrahim ozel
18.Nisan.2011, 18:02
Teşekürler abi dişi bulursak sizden yardım rica edeceğim.

Osman KARATEPE
18.Nisan.2011, 18:42
Allah kolaylık versin abim ...

ibrahimyenigelen
19.Nisan.2011, 08:17
Değerli arkadaşım çok güzel düşünmüşsün çok değerli ve zeki hayvanlar müthiş kokuları var bu elimizdeki değerlere sahip çıkmak çok güzel bir düşünce,Bu konuda yapabileceğim ne olursa yardıma hazırım benim elimde şu an 10 aylık erkek türk sarısı köpeğim altta resmi görünen ,bu konuda emeği çok olan ulaş kardeşimin bana hediyesi önümüzdeki yıl güzel bir dişi bulabilirsem bir yavru vermek isterim tekrar tekrar kutlarım.

http://i56.tinypic.com/72ev0y.jpg

ibrahim ozel
20.Nisan.2011, 10:15
İbrahim abi ilgine çok çok teşekürler.
Ancak bu sene bulmam gerekiyor.

ibrahim ozel
22.Nisan.2011, 05:33
GÜNCEL....

ibrahim ozel
06.Mayıs.2011, 11:22
Güncel

06.Mayıs.2011, 13:07
abi kolay gelsin güzel bir çalışma emeklerin için şimdiden teşekkürler

Mesut BÜLBÜL
06.Mayıs.2011, 15:31
Bu güzel ve anlamlı çalışma için şimdiden emeği geçecek
herkese teşekkürler...

RECEP kardeşimin görüşlerine sayğı duyuyorum başarılar dilerim iyi düşünceme

ibrahim ozel
06.Mayıs.2011, 22:14
Valla yanlış anlamayın ama 10.000 üyeye yaklaştık ve Askeriyede kendi ırkımızdan köpekleri koruma altına almaya ve dış ülke kaynaklı köpek ırklarını ekarte ederek kendi ırklarımızla köpek eğiterek hizmet etmemize dair yardımcı olan kimse çıkmadı. Ya bizim geçmişimiz hep askerimizin şanı şerefi namus bekçiliği ile geçmesine ragmen bir tane hibe edecek köpek sahibi çıkmadı. Biraz daha gerilirsem ben parasını ödeyerek Ordumuzda kullanılmak üzere bu köpeklerden alacak ve Silahlı kuvvetlere hibe edeceğim. Üzüldüm gerçekten çok üzüldüm.

07.Mayıs.2011, 08:44
İbrahim Komutan sizinle bu konuyu ben telefonla görüşmüştüm. Hepimiz bu vatan için canlarımızı seve seve veririz, değil para ya da köpek. Ancak; Daha önce bu konuya benzer şeyler söyleyip, askeriyenin adını kullanarak kendi şahıslarına benden bedava köpek almak isteyenler oldu. Benim 16 yılım askeriyede geçti. Askeriyenin bir malı nasıl satınaldığını çok iyi bilirim. Askeriyede sivil memur olarak maaş mutemetliği yaptım, tahakkuk bölümünde görev yaptım. Sanırım arkadaşların da tereddütleri buradadır. Köpek gerçekten bu amaç için kulanılacakmı? Bildiğiniz gibi ben bu köpeğe belli bir miktar masraf ettim ve emek verdim, ben köpeği vermekle bu parayı hibe etmiş olacağım, ne sizin, ne de başkasının cebinden hiç bir şey çıkmayacak. Bende şu anda 3 Aralık 2010 doğumlu bir dişi yavru var. 2 kardeşini 500'er TL'dan sattım. Babası Bulgaristan'dan gelen Lord, annesi de Türk sarısı Leydi. Her ikisinde de ferma, aport, av arama, koku mükemmel. Bu yavru bu amaç için bulabileceğiniz en güzel yavrulardan biri. Benim size bir teklifim var. Benden bu yavruyu askeriye 500 TL'ya satınalsın, parayı da bana vermeden, benim adıma Zıraat Bankasındaki Mehmetçik Vakfı hesabına yatırsın. Makbuz bana gelsin köpeği teslim edeyim. Ama bu teklifim kabul görürse en geç 1 hafta içerisinde bu işi bitirelim. Saygılar.

ibrahim ozel
07.Mayıs.2011, 13:02
Mustafa Abi 16 sendeir Askeriyede çalışmışsınız. Ama ayrılalı bir hayli olmuş sanırımki bazı şeyleri unutmuşsunuz. T.S.K de hiç kimsenin adına nereye olursa olsun bağış yapılamaz. Bunu kanunen yapamaz. Diğer yöntemlerede gerek yok. Ben başkasına bakmam. Burda 10.000 kişilik bir sitede bunu canı gönülden yazmışsam hiçbir kimsenin şüphesi olmamıştır bu köpekleri kendime alacağım yada başka bir türlü kullanılacağı. Köpek alınırsa eğer zaten protokol yapılacak hibe anlaşması yapılacak ve kanuni olacak. Teşekür mektubu verilecek. Şüpheyle yaklaşım engellenecektir. Yalnış hatırlamıyorsam size gelen arkadaşlar T.S.K mensubu değillermiş ama adına iş yapıyomuş diye gözükmüşler. Bu şerefsizliktir namussuzluktur. Zaten bu gibi kişilerle T.S.K muhatap olmaz oldurtmazda. İlginiz için teşekürler ama böyle bir teklife olumlu yanıt veremeyiz. Mümkünse elinizdeki köpeği satarak Mehmetçik Vakfına siz yatırınız. Düşünmeniz bile bizim için onur verici olduğunu biliniz.
SAYGILARIMLA...

Oktay AKÇAKMAK
07.Mayıs.2011, 17:19
İbocum kızma Mustafa Bey öyle demek istememiştir. Sen yalnış anladın heralde seni tanıyoruz hediye verdiğin eniklerin sayısı abartılı. Gaziantepde bile 2 hediye köpeğin var gerisini arkadaşlar biliyordur.

erkan emeklier
07.Mayıs.2011, 17:57
böylesi güzel bir düşüncenin hayata geçirilmesi tek kelime ile harika tebrikler komutan .

ibrahim ozel
07.Mayıs.2011, 18:22
Macar viza yani türk sarısı bulunmuştur arkadaşlar. Hediye eden abimizin yakında fotosunu yayınlayacağım. Köpeği almaya somaya gidince fotosunu çekerim. Sıra geldi çatalburuna. İnşallah onuda bulurum.

ibrahim ozel
07.Mayıs.2011, 18:32
Teşekürler Erkan abi. İnşallah kendi ırklarımız olan köpeklerimizde bir alman çoban köpeği kadar kaliteli hatta daha fazlasıyla bu görevlerde başarılı olabileceğini kanıtlayacağız.

07.Mayıs.2011, 18:43
İbrahim komutan senin şahsınla ilgili bir tereddütüm olmadığını telefonla bildirmiştim. Bunu neden böyle istediğimi de telefonda açıklamıştım. Ne yapalım teklifim kabul görmedi hala düşünürsen bu yavruyu da senin istediğin şekilde alabilirsin. Saygılar.

ibrahim ozel
07.Mayıs.2011, 19:09
Mustafa abim siz yalnış anlamayın lütfen. Siz düşünmediniz tabiki ama aklına gelen arkadaşlarımız olmuş olabilir. Bu nedenle açıklama yapmam gerekiyordu. Sizin hem mehmetçik vakfına hemde T.S.K lerine yardımcı olmak istemeniz çok onur verici bir durum. Sizin gibi bir abimizdende böyle ulu bir hareketi görmek beni çok sevindirdi. Aklınıza bişey gelmesin sakın siz benim çok değer verdiğim bir abimsiniz. İlginiz ve alakanız için tekrar çok teşekür ederim. Kalın sağlıcakla....

07.Mayıs.2011, 19:23
Komutan telefonla beni ara köpeği ne zaman nasıl aldıracaksın görüşelim.

ibrahim ozel
07.Mayıs.2011, 19:29
Canım abim ilk önce bana pazartesine kadar müsade edin aynı cins türk ırkından 2 adet köpek alıp alamayacağımızı komutanlarıma danışmam gerekiyor. Olumlu olumsuz size döneceğim. Şu an dışarda arkadaşımın evindeyim. Telefonumda evde kaldı oğlumun telefonu olunca henüz alışamadım onu yanımda taşımaya.

ibrahim ozel
07.Mayıs.2011, 19:47
Canım abim sizin teklifiniz kabul edildi. Diğer hibe edecek abimizin köpeği 45 günlüktü. Köpeğinizin 7 aylık olması nedeni ile direk olarak eğitime girmesi çok önemli bir pay oluşturdu. Çok büyük ihtimalle pazartesi günü size gerekli evraklar gönderilecek ve köpeği hangi otobüs şirketine vereceğiniz bildirilecek. Evraklar elinize geçtiği zaman hibe sözleşmesinide imzalayarak size göndereceğimiz köpek taşıma kafesiyle birlikte köpeği otobüse verirseniz çok memnun olacağız. Yapmış olduğunuz bu örnek davranışınız için size çok teşekür ederim.
Kalın sağlıcakla....

07.Mayıs.2011, 20:13
Tamam komutan kafesi ve firma ismini bekliyorum. Sizin de bildiğiniz gibi kuşkularım sizin şahsınızla ilgili değildi. Yine de sizin önderliğini ettiğiniz olaya böyle baktığım için sizden özür diliyorum.

ibrahim ozel
07.Mayıs.2011, 20:28
Estağfurullah canım abim. Sizi üzmüşsem ben özür dilerim. Herşeyin resmi olduğunu evraklar elinize geçtiğinde sizlerde göreceksiniz. Yalnız biliyorsunuz bu tür evraklar paylaşım sitelerinde yayınlanamaz. Gizlilik prensiplerini Askeriyede çalışmış birisi olarak önemini anlayacağınıza eminim. Ancak en yakın Askeri birliğe gidip evrakların gerçek olup olmadığını araştırmanızı çok isterim. Ayrıca size gelen evraklarda buranın telefon numarasıda yazacak. Ordanda üst komutanlık kanallarını arayarak görüşmeniz mümkün olacaktır. Yeterki aklınızda bir kuşku kalmasın. Diğer köpek hibe eden abimi arayıp durumu anlatacağım. Tek köpek isteniyor çünkü. Önemli olan bizlerin emeklerinin boşa gitmemesi. Eğerki Allah gönlüme göre verir bu köpekler Arama Kurtarma-İz Takip-Bomba görevlerinin herhangi birinde başarılı olursa değmeyin keyfimize. Bu başarı elde edilirse burda paylaşacağım. Tüm ulus olarak kendi ırklarımızla gurur duyacağız inşallah. Bu elde edilecek başarılarda en çok sizin emeğiniz olacağını sakın unutmayın. Tekrardan teşekürler...

ibrahim ozel
13.Mayıs.2011, 05:43
Mustafa Kemal KESKİN abimin hibe ettiği Türk sarısı (Macar Vizsla) köpeği teslim aldım. Kendisine çok çok teşekürlerimi sunarım. Gösterdiği ilgi ve nezaketi için bir kez daha sağolsun varolsun. İnşallah eğitimlere cevap vericek.
Şimdi çatalburun kaldı onuda bulursam harika olacak.

13.Mayıs.2011, 17:04
Mustafa Kemal KESKİN abimin hibe ettiği Türk sarısı (Macar Vizsla) köpeği teslim aldım. Kendisine çok çok teşekürlerimi sunarım. Gösterdiği ilgi ve nezaketi için bir kez daha sağolsun varolsun. İnşallah eğitimlere cevap vericek.
Şimdi çatalburun kaldı onuda bulursam harika olacak.

Bir şey değil İbrahim komutan. Hadi arkadaşlar, bizler ordumuz sayesinde buralarda rahat yaşayabiliyoruz. Şehitlerimizin kanları hepimizden akıyor, benim verdiğim köpek ve sizlerden gelecek olan Çatalburun, inşallah eğitimlere cevap verir ve Ordumuza fayda sağlar. Arkadaşlar burada binlerce üye var, sizlerde yoksa elinizde bulunan bir yavruyla takas etmek sureti ile bir çatalburun bulabilirsiniz. Hadi şu işi halledelim, iki köpeğin eğitimi birlikte gitsin. Saygılar.

ibrahim ozel
14.Mayıs.2011, 01:06
inşallah bu tür köpeğide bulacağız abi senin gibi vatansever abilerim mutlaka çıkacaktır.

14.Mayıs.2011, 13:42
İbrahim abi bizde çatalburun konusunda biraz sıkıntı var..Açıkçası Mersin'de babamların grubunda mehmet abide var,sürekli avlandığımız yani bizimde sayılır..Konuyu ona telefonda açmıştım, 5 üzeri olsaydı sözü vardı..Ama malesef nedense sadece 2 yavru yapmış ve 1i ölmüş.http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/sad.gifKaç senedir bir yavrusunu yetiştiremedik, 2 kez biri kaza diğeri belli olmayn sebebten öldü.Buarada Cemaldı heralde yanlış hatırlamıyorsam tarsus'lu bir abi vardı da hiç görünmüyor, onla irtibata geçilse iyi olur heralde.. Çatalburunun da bulunması temennisi ile komutanım selamlar.. http://i52.tinypic.com/14vidxt.jpg http://i53.tinypic.com/24mt8iv.jpg http://i52.tinypic.com/24o2d0j.jpg

ersoy eser
15.Mayıs.2011, 08:50
devrem antepli oktay bşçvş bulur sana biliyosun adamımızın çevre geniş :))) onunda bir ara vardı çatalı.. fatihlerin fabrikada da vardı çatal...

ibrahim ozel
15.Mayıs.2011, 23:21
Hadi inşallah bakam bulacaz.

18.Mayıs.2011, 15:39
Ben gördüm sarı köpeği veteriner okulunda. Çok tatlı maşşallah.

çetin ekren
18.Mayıs.2011, 20:00
sen istedikden sonra bulursun komutan...
tabi gerçekden istersen... :)

ibrahim ozel
18.Mayıs.2011, 21:18
Paşam az kullanılan köpekler olunca zorlanıyorum. Pointer kurtluzaar drahter olsa 2 günde yanımda.

19.Mayıs.2011, 17:49
ibrahim komutanım uzun zamandır siteye girmiyordum bu gün tesadüf oldu baktım tarsus çatal burun isteniyormuş bir tarsuslu olarak bu görev bizim için şereftir tarsus çatal burun bir enik bizden askeriye.ye hibe olarak kabul ederseniz bizi mutlu edersiniz .

ibrahim ozel
20.Mayıs.2011, 06:33
Cemal abim ile telefonda konuştuk. 8 aylık bir çatalburun vermek istediler. Mustafa Kemal Keskin ve Cemal Karagözlü abilerime herkesin önünde çok çok teşekür ederim. İnşallah içimizden geldiği gibi olur ve eğitime cevap verirler.

23.Mayıs.2011, 13:59
Dediğim kişi buydu..İşte cemal abi, yakışanı yapmış tebrikler..

ibrahim ozel
23.Mayıs.2011, 14:57
Allah razı olsun yaptı ama ben müsait olup bir türlü taşıma çantasını gönderemiyorum.