Orijinalini görmek için tıklayınız : Ot Kökü Üstünde Biter
fevzi dursun
25.Nisan.2011, 10:42
osmanlıda av kültürümüzdeki kralla yoksulu aynı sofrada buluşturan Türk av kültürünü çekemeyen
bazı avrupa zihniyetli kişilerce her sektörde olduğu gibi avcılık kültüründe de kendilerini göstermeye başladılar,
bu zihniyetli kişi ve kurumlarca, avrupa av kültürlerinden örnekler göstererek, tüm Türk avcılık terimlerini avrupa diline çevirme çalışmalarını, avlanma sanatının avrupadaki gibi uygulamaları, avrupada olduğu gibi avcılığı sadece zenginlerin ve asillerin yapabileceğini, avcılığı bir yarış içersine koyup öldürme sanatına içersine itenleri, avcının giyim tarzılarıyla alay edenleri daha neler neler,
arkadaşlar görüyoruz ve şahit oluyoruz, biz bu avrupa av kültüründen sahtekarlıktan, çıkarcılıktan başka ne gördük, teyple, düdükle,dürbünle vs vs, sahtekarlıkla yapılan avlanmayı hep bu avrupalıdan görmedikmi,
bazı arkadaşlarımız dahada ileriye gidip avlarını dinimizin öngördüğü şekilde kesmek yerine sadece avrupa özentisiyle avlarını boğarak öldürdüklerine izleyip şahit olmadıkmı,
hangi anadolu avcısı şükretmek yerine avlarının üstüne borazan öttürüp kadeh kaldırmıştır, artık açalım gözümüzü beyler kültürümüze sahip çıkalım, bu tür zihniyetlere,
avcılığı ticari amaç gibi görenlere, anadolu avcısını küçümseyen, ayrı kutuplaşmaya iten ve bölen kurum ve kuruluşlara aman vermeyelim.
bu kurumlar ve kişilerce, son zamanlardaki yaptıkları sözlü saldırılar ve avcılara karşı aldıkları tutumlarıyla
Türk kültürüne, avrupa kültürü empoze etmeye çalışanlarca her fırsatta Türk avcısını yerden yere vuran, Türk avcı kültürü ve ustalarıyla aleni bir şekilde dalga geçen
bu zihniyetlerin amaçları kabul edilir gibi değil, her ne kadar her şey türk avcısı için deselerde ben bunların şahzım adına ne derece samimi olduklarına inanmadığım gibi sizlerinde bu oyunlara çok geç olmadan düşmemenizi öneriyorum. aslınızı inkar edenlerden olmayın, unutmayın ot kökü üstünde biter, bu avrupalı zihniyetli kişilere ulu önderimizin sözünü hatırlatmak isterim. saygılarımla,
http://img200.imageshack.us/img200/6959/761nf1az5.jpg
Osman KARATEPE
25.Nisan.2011, 11:47
Ah Atam ahh ne güzel demişsin .....
Çok haklısın Fevzi abi kültürümüze sahip çıkarak yozlaşmanın önüne geçmeli ilk başta çocuklarımıza güzel kültürümüzü öğreterek onları Avrupa sempatizanı yapmamalıyız..
kapadokyali_1981
25.Nisan.2011, 12:11
Valla Fevzi abi aslında Türk Milletinin üzerinden öyle oyunlar oynanıyorki gene iyi bir milletimişizki bu güne kadar gelmişiz. İşin en kötüsüde aslında seninde dediğin gibi içimizde buna çanak tutanların olması malisef eskiden çok değerli olan kültürlerimizi zamanla kaybediyoruz.
Asıl olan Damarlarımızdaki asil kandır. Hiçbir şekilde özgürlüğünden bağımsızlığından taviz vermemiş milletimiz her güçlüğün üstesinden gelecek güce sahiptir. İçim o kadar rahat ki... Yeter ki evlatlarımız geçmişi bilen geleceği görebilen Öz Türk Kültürü ile yetiştirilmeye devam etsin. İstisnalar kuralı bozmaz.
berkin arcan
25.Nisan.2011, 12:57
arkadaşlar görüyoruz ve şahit oluyoruz, biz bu avrupa av kültüründen sahtekarlıktan, çıkarcılıktan başka ne gördük, teyple, düdükle,dürbünle vs vs, sahtekarlıkla yapılan avlanmayı hep bu avrupalıdan görmedikmi,
bazı arkadaşlarımız dahada ileriye gidip avlarını dinimizin öngördüğü şekilde kesmek yerine sadece avrupa özentisiyle avlarını boğarak öldürdüklerine izleyip şahit olmadıkmı,
hangi anadolu avcısı şükretmek yerine avlarının üstüne borazan öttürüp kadeh kaldırmıştır,
on numara bir yazı eline yüreğine sağlık fevzi bey
ersin kasap
25.Nisan.2011, 17:11
fevzi abim harika bir paylaşım teşekkürler önceleri sadece hayatta kalmak için avlanmış insanlar şimdilerde sektör haline geldi peki ne yanından tutarız ve hangi yanından bakarızki bizler ihtiyacımızı karşılamak için avlanalım işin özü sadece vizdanda saklı bence herbirimiz ne oldum değil ne olucam demeliki avrupalı haline gelmeyelim bakıyoruz başımızdakilerin yimediği nane kalmamış birde düşünüyorum hoca hesabı imam o,,,,,,a cemaat s,,,r,mış
ulu önderiz ne güzel dile getirmiş işin özü bizlerde saklı aslında ama nerde birlik nerde insanlar nerde it köpek sevdasına düştü herkez avcılığı düşünenmi kaldı şimdilerde bakıyorum çoğu kesim ava bile köpek videosu köpek resmi çekmek için çıkar olmuş araziye avcılığımdan utanıyorum bazen bu tip insanlarla aynı camiadayım diye
veyselll
25.Nisan.2011, 20:14
önce kanalı çıktı sonrada kıyafetleri, tüfekleri, köpekleri moda oldu. buda avcılar arasında bir ikiliğe sebep oldu aslında. marka elbiseler giyip ava gidenler vede eski kotlarla gidenler. kültürümüzden oldukça uzaklaştık gerçektende. paylaşım için teşekkürler
Yıldıray İNCE
25.Nisan.2011, 20:30
[quote author=Osman KARATEPE link=topic=16013.msg168984#msg168984 date=1303732031]
Çok haklısın Fevzi kardeşim kültürümüze sahip çıkarak yozlaşmanın önüne geçmeli ilk başta çocuklarımıza güzel kültürümüzü öğreterek onları Avrupa sempatizanı yapmamalıyız..
fevzi dursun
26.Nisan.2011, 07:26
yorumda bulunan bulunmayan arkadaşlarıma teşekkür ederim. bu aralar oldukça sık rastladığımız bu saldırılara şahzım adına üzülüyorum, hepimiz avcıyız, bu platforumdaki bir çoğumuz avcılık evrelerinin bir tanesi olan çantacılıktan geçmişizdir, teknolojiye yenik düşmüş eski ustalarımızca bu tür platforumlarda yer alamayıp avcı kulüplerinde her zaman bir köşeleri olduğunu biliyoruz, hepimiz bilirizki kulüplerde usta çantacı ilişki ve muhabbetlerini. bu yaşıma rağmen ben şahzım adına eski ustalarıma has avlanma tarzlarıyla arkasında çantacılık dahi yapmaktan gurur duyarım, hele hele ustalarımla, elimde tüfekle, önümde köpeğimle bir av günümü geçirmem beni onurlandırıyor.
bakıyorum şimdiki zamanlarımıza, avcılığa gönül vermiş bir çok genç ve olgun arkadaşlarımıza, avcılığın okulunuda açmışlar, 20 günlük bir evrenin sonunda avcılığın okulunu okuyup, , aldıkları bir kağıt parçasıyla bir hevesle avcı platforumlarındaki eğitim konularını okuyup, avcılık kanallarını izleyip, hatırı sayılır paralarla ceplerindeki harçlıkları sömürülerek aldıkları bir itle ne yazıkki avcıyım diyebiliyorlar. daha iki keklik kanadı kırmadan avcı olan bu kişileri, avcılığı bir ticari amaç için kullanıp sadece ceplerini düşünen, bu tür avrupa zihniyetli ve art niyetli kişilerce avcılığın ana temellerinden bir haberdar olan bu çoğunluğa önderlik yapıp arkalarına alarak ustalarımıza ve avcılık kültürümüze dil çıkaran kişilere şahzım adına elimden geldiğince avcılık platforumlarında bende o özendikleri avrupa kültürlerine dil çıkarcam, saygılarımla
ibrahim ozel
26.Nisan.2011, 07:37
Fevzi abim o kadar damar yerlerime dokunuyosunki ne yazacağımı şaşırıyorum.
İnsanoğlu para hırsıyla diğerlerini olduğu gibi avcıların iyi niyetlerinide su istimal ediyor.
Hizmet etmek amacı olanlar sömürmeyi tercih ediyorlar ve her nasılsa adam yerine konuyorlar.
Bu kelimemden kimse alınmasın alınması gerekenler bilir abi. Önce dürüstlük önemli.
Ticaretin ahlaklısı olsa tamam ama avrupadan şu geldi bunun dölü insanlar kandırılıyor.
Yalanlar sabit yok sana köpek alışmamıştır yok enik senin hatandan olmuştur vsvsvs.
Ağzına sağlık abi sanki sözcümüz olmuş gibi yüreğimizdekini yazmışsın....
ersin kasap
26.Nisan.2011, 10:49
okuma sayısı 150 mesaj sayısı sadece 9 bence daha çok ilermeye yolllarında gerileriz fikirlerimizi bile daha özverimizle yansıtamıyoruz
4x4cemal
26.Nisan.2011, 19:10
Bu güzel, anlamlı, tabiri caiz ise anlayanada anlamayanada davul zurna gibi bi konuyu bizimle paylaştığı için önce Fevzi kardeşimize ve paylaşımda bulunan diğer arkadaşlara sonsuz teşekkürler.
ALPEREN
30.Nisan.2011, 16:03
Fevzi Kardeşimin, eline, yüreğine sağlık.
Hassas bir konu. Hepimizin özen göstermesi gereken bir konu.
Örnek alacaksak Bize Atalarımız yeter, soyumuz yeter.
Soysuzlara özenmek, soysuzluğa adım atmak demektir.
Çocuk bir yere çırak verilirken, '' Eti Senin, Kemiği Benim '' dedi Atalarımız.
Avda da aynı değilmi ? Usatadan avı öğrenenlerle diğerlerini bir kıyaslayın bakalım.
Ne farklar ve ayrıcalıklar göreceksiniz. Soysuzları taklit eden, onlara özenenlere bir bakın
bakalım ; saygıyı biliyorlarmı, fişekleri tüfeğe koyarken besmele çekiyorlarmı, vurulan avı
kesiyorlarmı, ava saygı gösteriyorlarmı. Sözde gösteriyorlar. Daha iki üç ay evvel malum
tv de bir bıldırcın avı gösteriliyor, dört beş yaralı kuşu canlı halde torbasına koyuyor.
Av sırasında hayvanın torbada çırpındığı belli oluyordu. Bunların ava, av hayvanına
saygısı bu kadar. Belki kamera olmasa boğazını sıkarak öldürecek.
Bizde böyle bir kültür yok ve bu kültür bize uygun bir kültür değil.
Diğerlerini bilmem ama bana, Atalarım yeter, ustalarım yeter, onlardan öğrendiğim,
saygı, sevgi, ahlak, avlanma usulü, kültür, izan, irfan, namus, iffet anlayışı bana yeter.
Ecnebi kültürü onların olsun, modern, avrupai avcılık ve davranış şekli onların olsun.
Yorumda bulunan tüm Dostlara selamlar...
Fevzi abi Allah senden razı olsun
Ne kadar güzel bir konuya deginmişsin
Biz istanbulda çok beterlerine şahit oluyoruz bu avrupalaşmışlık artık bizi sıkıyor
İnsanlar ana babalarını atalarını tanımaz bilmez halde Gençler eglence mekanlarından cıkmaz olmuş hayatı günlük yaşıyorlar
Nerdeyse artık kıskanma duygusu kalmamış
Yavaş yavaş toplumumuz bozulmakta
Örf ve Adeti yeni nesil Yobazlık
Töreyi ise sadece cinayetten ibaret görüyor
Elin gevurundaki birlik beraberlik benim müslüman toplumumda yok kardeşi kardeşe vurduran zihniyet şimdilerde gençleri alkol uyuşturucu eglence ile kandırıyor
RÂBBİM ıslah etsin bu genç yaşımda içim aglıyor
En pahalıyı en lüksü alıp en iyi yerlerde gezip en pahalı otomıobile binip herkes beni konuşsun mantalitesinde olanların yüzünden bu durumlardayız
Özentilik en büyük sorunumuz
Ben şahsım adıma konuşayım özendigim ustamdı baktım ayagında yıkamacı çizmesi altında kot üzerinde bir avcı yelegi (yırtık belliki eskimiş) elinde bir poze cebinde sigarası sırtında ekmegi suyu bizde aynılarını giydik
ama yıllar geçti hayat standartları arttı değişen çizmenin bir kalitelisi altımıza bir avcı pantolunu bir mont alıp giymek oldu gene tüfegimiz yerli tekstillerimiz yerli en önemlisi içindekiler hala YERLİ ...
Çok güzel ve değerli yorumlar yapmışsınız ÜSTADLAR Herkesin yüreğine emeğine sağlık
Hüseyin ORHAN
02.Mayıs.2011, 18:20
Çok haklısın Fevzi abi kültürümüze sahip çıkarak yozlaşmanın önüne geçmeli ilk başta çocuklarımıza güzel kültürümüzü öğreterek onları Avrupa sempatizanı yapmamalıyız..
çetin ekren
13.Mayıs.2011, 20:48
bu konu oldukça önemli bir konu...
haberdar olmayan dostlarımızın fikirlerinide öğrenmek adına güncel....
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.