PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : av köpeğime chip taktırmak istiyorum nerde yaptırabilirim

ismail aksu
16.Mayıs.2011, 11:00
köpeğime chip uygulaması yapılmasını istiyorum maliyeti hakkında bilgisi olan varmı ben niğde den bildiğiniz güvenilir bir yer varsa bu konuda yardımcı olucak av kolik dostlarına teşekkür ederim bana yakın il olursa sevinirim saygılar

kapadokyali_1981
16.Mayıs.2011, 16:41
İsmail kardeşim bu konu hakkında çok bilgim yok ama çhipten kastınız yer belirleyici özelliği olan çalındığında yerini tesbit etmek için kullanılan bi cihazmı yoksa bu kıf kaydı yapılan köpeklere falanda takılıyo öyle bişeymi ?

ibrahim ozel
16.Mayıs.2011, 16:53
İsmail herhangi sağlam bir veterinere git takacaktır. 20-30 tl arası maliyeti var.

16.Mayıs.2011, 19:52
bemim bildiğim kadarı ile cip kıfa kaydedilen köpekler takılıyor kaybolduğu zaman bulma işine yarayaçak bir sistem yok diye biliyorum..

ibrahim ozel
16.Mayıs.2011, 19:56
Köpeklere takılan çip sadece çip numarası makinasıyla okunarak kime ait olduğu anlaşılır. Sadece kıf takmaz. Eskişehirden alınır genelde bu çipler. Yerini veya bölgesini gösteren bir alet değildir.

16.Mayıs.2011, 20:32
bilgilendirme için teşekkürler komutan eskişehirde nerde satılıyor açaba soran olursa yardımcı olalım ...

Mesut BÜLBÜL
16.Mayıs.2011, 21:45
cok güzel bir bilgi yardımlaşması olmuş bilgili olmakta güzel sormakta maşşallah benim bilgim yok yeğenim hoş birşeyse alır takarız yer belirleme özelliği yoksa gerek yok benim icin cevap yazan tüm kardeşlerimize şimdiden teşekkürlerimi borc bilirim selamlar sayğılar

ibrahim ozel
17.Mayıs.2011, 05:11
İbrahim ustam bunun cevabını sana hafta sonu verebilirim.

mustafa altınsoy
17.Mayıs.2011, 05:29
chıp takımı sadece köpeklerin kimlik bilgilerini ögren mek adına uygulanmakta. diger yönlü chıp takarak köpek çalınmalarında yertespiti için radyo vericisi üzerinden sinyal veren bir chıp uygulaması türkiyede yoktur fakat dünya üzerinde özellikle bilim adına hayvanların göç takibi ve diger olası takiplerde kulanılmakta buda normal bir chıp ten farklı alıcı verici özelligi olan uyduyla direk baglantısı oan bir chıp ve maliyetide çok çok külfetli.

Mesut BÜLBÜL
17.Mayıs.2011, 19:57
chıp takımı sadece köpeklerin kimlik bilgilerini ögren mek adına uygulanmakta. diger yönlü chıp takarak köpek çalınmalarında yertespiti için radyo vericisi üzerinden sinyal veren bir chıp uygulaması türkiyede yoktur fakat dünya üzerinde özellikle bilim adına hayvanların göç takibi ve diger olası takiplerde kulanılmakta buda normal bir chıp ten farklı alıcı verici özelligi olan uyduyla direk baglantısı oan bir chıp ve maliyetide çok çok külfetli.

bilgi icin teşekkür ederim mustafa boş ver o zaman derim bence gerek yok diye düşünüyorum kendi adıma tabiki düşüncem
kafanızı karıştırmak diyil tabiki selamlar sayğılar şimdilik

ismail aksu
18.Mayıs.2011, 11:37
benim araştırdığım sadece chip veternerlerin taktığı doğru kimlik bilgisini okuyabiliyor sadece ama bu muğla nın bir ilçesinde bir belediye yeni bir sistem gps gibi yani uydudan köpeğinizin nerde olduğunu veya sokağa köpeği kimin bıraktığını tesbit edebilen bir sistem tam çalınmaya karşı güzelbir uygulama