PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ömer BOROVALI'nın mak'a önerisi...Allah aşkına okuyan yorumsuz geçmesin...

çetin ekren
23.Mayıs.2011, 20:59
AVCILIĞIMIZDA YENİ YAPILANMA "3"
ORMAN BAKANLIĞI’NA ve MAK'a GEÇİŞ DÖNEMİ ÖNERİM
Son senelerin çok kullanılan bir ifadesi var “win-win” yani ”kazan-kazan”. Bütün tarafların kazançlı çıkmasını ifade eden bir terim. Artık bugünkü dünyamızda iş çevrelerinin çok önemsediği iş yapmaya yaklaşım biçimi. Bütün tarafların kazançlı çıkmasını hedefleyen bir yapılanma ile işin yürütülmesi.
Avcılığımıza da, yaban hayatımızın korunmasına da bir iş olarak bakmak zorundayız. Bir tarafın sadece hükmettiği diğer tarafların da hükümranın müsaadesi nispetinde istifade ettiği ve/veya süründüğü bir oluşuma son verilmelidir.
Dikkat ederseniz diğer taraflar diyorum. Biri avcılar, diğeri de yaban hayatıdır.
Burada hükmeden tarafın bakanlık olduğu tabii ki ortadadır. Yalnız sürünmekten bakanlık da nasibini almaktadır. Av ve yaban hayatının yöneticisi olarak, bakanlık, diğer taraflardan biri olan avcıları gerektiği biçimde işin içine sokamamaktadır. Gereği olan bilgi, beceri, esneklik ve uyumluluğu buna yetmemektedir. Zira bilindiği gibi ve benim de birçok yazı ve konuşmamda belirttiğim gibi, pek çok dış ülkede “av ve yaban hayatı yönetimi” eğitimi üniversitelerde dört yıllık bölümdür ve bu işleri yöneten bakanlık ve avcılık birimleri yöneticileri bu eğitimi almış kişilerdir. Bizde dört yıllık bu eğitimi vermek için üniversitelerin bazılarından giden taleplere rağmen YÖK tarafından hala izin verilmeyen bu bölüm açılamamaktadır.
Bu konuda eğitim görmüş hiçbir elemanı bulunmayan bakanlığın, dar görüş açısı içinde avcılığı ve yaban hayatını organize etmeyi üstlenen daireleri de, olması gereken çağdaş yapı ve uygulamaya gidemediğinden (her ne kadar çok iş yaptıkları inancı içindelerse de, kişisel olarak çok az sayıda elemanla çalışıp hakikaten çok çalışıyor olsalar da) son derece kısıtlı ve çağdaş uygulamaları sağlayacak gerekli bütçeleri de sağlayamamaktadırlar.
Diğer bir taraf olan yaban hayatı da bu yetersizlikten nasbini tabii ki almaktadır. Gerek bakanlığın yetersiz uygulamaları ile MAK’ın isnatsız ve yasaklamakla çözüme gitmeyi amaç edinen içine kapalı politikaları yaban hayatının kötü gidişinde önemli rol oynamaktadır. Buna tabii avcıların kontrolsüz ve insafsız kaçak avlanmaları ve sanayiciler, belediyeler, köylüler, tarımcılar ve şehirli tüm vatandaşların, kısaca toplumun duyarsızlığı da tabii ki eklenmelidir. Yok edilen araziler, sanayi atıklarıyla kirletilen akarsular, göller, vs.,vs. Her halde avcılar değil yaban hayatını süründürenler.
Bu gidişattan kurtulmak için av ve yaban hayatımızda yeniden bir yapılanma modelini oluşturmalıyız.
Türkiye genelinde av bölgeleri belirlemeli
Bakanlıkça belirlenecek yeni av sistemi, bakanlık, avcılık kuruluşları ile köylerin işbirliği ile uygulanmalı.
Birkaç haftadır “TAŞ TAŞ ÜSTÜNE” programımızda değişik bölgelerin avcılık federasyon başkanları ile MAK’a doğru başlığında MAK’tan beklenti ve önerilerini konuşuyoruz. Ancak görülen o ki bu sene de değişen bir şey pek olmayacak gibi. Zira, avcılarla birlikte hareket etmesi gerekenler onlar değilmiş gibi bakanlık yetkilileri planladıkları, yapmak istedikleri ve hazırladıkları MAK taslağında avcılara hep kapalı. Kendi başlarına kararlar veriyorlar, yanlışına doğrusuna bakmadan hüküm veriyorlar. Bu değişmedikçe de ne avcılardan kendileri memnun, ne avcılara onlardan memnun, ne de köylü memnun.
Onun için de yukarıda bahsettiğim gibi bir kazan-kazan formülü geliştirerek her üç tarafı da memnun edecek bir uygulamanın yollarını bulmamız gerektiği inancındayım.
Bu aşağıdaki önerimin de başlangıçta her ilde pilot bölgeler oluşturarak deneme yanılma metodu ile hatalarını da düzelterek uygulanabilirliği ve kapsamının da daha geniş alanlara yayılmasını öneririm.
Köy muhtar ve ihtiyar heyetleri ile avcılık derneklerine sorumluluk yükleyecek, Avcılık Dairesi ile işbirliği yaptıracak ve karşılığında da maddi gelir sağlayacakları bir öneri sunuyorum.
Uçar avlarının bazılarında limitler avcıyı kaçağa sevk edecek sayılardan makul sayılara çıkartılarak taban limitler belirlensin. Ayrıca bir de tavan sayısı belirlensin. Arasındaki beher adet için MAK tarafından bir ücret belirlensin. Taban sayının üstünde vuran o ücreti, avın yapıldığı yol üzerindeki en yakın köyün muhtarlığına makbuz karşılığında yatırsın. Muhtarlığın alacağı bu para köyün olsun. Yol kontrollerinde bedeli yatırılmamış fazla av için bedelin 10 katı ceza tahsil edilsin. Bu alınan ceza da yakalayan ekip ile avın yapıldığı köy muhtarlığı arasında paylaşılsın. Bu bir başlangıçtır, uygulamadaki yanlışlar bakanlık avcılık dairesi tarafından düzeltilir. MAK kararlarında bununla ilgili madde olur. Tabii ki av da bütün dünyada olduğu gibi haftada 7 güne çıkarılsın. (Örnek: Keklik limiti 4 ad/gün olsun. Tavan sayı da 8ad/gün. Yıllık av pulu ile günlük 4 ad limiti vurulabilsin. Günde 8 vuran avcı, MAK tarafından belirlenecek Keklik için 15 TL/ad x 4ad.=60TL bedeli en yakın köy muhtarlığına ödesin. Ödemeden giden yakalandığında 10 misli ceza ödesin) Tabii bu ödeme ile ilgili daha pratik öneriler de yapılabilir. Ama para kesinlikle doğrudan köy muhtarlığına makbuz mukabili ödensin.
Böyle bir uygulamaya başlanması, köylerin meralarındaki ava sahip çıkmalarına da bir başlangıç oluşturur bakanlıktan da gerekli bilgi desteği sağlanarak. Arada tabii köylerin kendi avcılarının durumu var. Bu yukarıdaki önerim buna henüz bir çözüm getirmiyor. Ama, köylerin kendi meralarının ava cazip hale getirilmesi kazancı, kendi avcılarını da zaman içersinde bir nizama tabi tutacaktır diye düşünüyorum. Her şeyin bir seferde düzelmesini de beklememek lazım.
Benim çok önemli bulduğum bir önerimdi bu. Geçen sene MAK’da tartışılmasından pek de ümitli değildim. Nitekim tartışılmadı da. Ama bu önerimi zaman zaman masaya yatırıp, daha detaylandıracak tartışmaları hazırlamak istiyorum. Zira bana göre hemen kolaylıkla sadece Bakanlık ve MAK kararıyla yönetmelik, kanun gerekmeden uygulamaya geçirilebilecek bir öneri. Uygulamalarında görülecek aksaklıklar da çok kolaylıkla değiştirilebilecek, düzeltilebilecektir.
Bakanlık kazanacaktır, zira av ve yaban hayatında yeni ve çağdaş tarafların içinde yer aldığı bir yapılanmaya gidilecektir.
Avcılar kazanacaktır. Bu değişiklikle kendileri Avcılık dairesi ile işbirliğine girmiş olacaklar ve avcılıklarının kendi iyilikleri için yapılanmasında rol almış olacaklardır.
Köylümüz kazanacaktır. Çünkü kendi meralarındaki av kimsesizlikten kurtulacaktır. Kendi kontrolünde ve verdiği önem nispetinde de köy kasasına para akışı sağlanacaktır. Başta bundan fazla bir şey beklememelidir. Ancak verdiği değer, bakanlıktan alacağı üretim projeleri, av hayvanı arttırma çalışmaları ile de avcıların geldiği ve paralar bıraktığı meralara sahip olacaktır.
Ve tabii yaban hayatı kazanacak ve bu bakanlık, avcı ve köylü işbirliğinden yeni sürdürülebilir avcılık sayesinde korunmasındaki etkenler güçlenecektir.
Daha iyi bir avcılık hayatı ve daha verimli bir yaban hayatı için çalışalım.
Bu önerimi veya alternatif başka önerilerinizi yabantv.com'a forum bölümünde “AVCILIĞIMIZDA YENİDEN YAPILANMA” başlığı altında tartışalım.

ALINTIDIR...

arkadaşlar Allah aşkına okuyun şunu ve yorumlarınızı ne olursa olsun belirtin...

veyselll
23.Mayıs.2011, 21:24
abi saçmalıkta bunun neresinden başlayayım bende şaşırdım.

şimdi yıllık pulla günde 4 keklik haftada 28 keklik yapar vede türkiyede bunu kaldıracak popülasyon yok. hele birde adam ensesi kalınsa günde 8 keklik :)

ikincisi adam kekliği vuracak vede köye gidip ben sizin arazinizden keklik vurdum alın parasını diyecek. allah aşkına kim yapar bunu? hadi diyelim yaptı. küçük bir örnek verelim. ibrahim özel abi buraya geldği vede çulluğa gittiğimiz zaman macit abinin vurduğu çulluk bizim köy sınırlarında idi. ama aynı gün vurulan başka çulluk kırkharman denen bi köyün merasında. şimdi nasıl olacak adam eline kekliği alıp köy köy gezip kekliğin sahibini mi arayacak.

bir gün karadenizde arabasıyla giden bir kişi köyün birinden geçerken bi tavuğa çarpar. temele gidip tavuğunu ezdiğini vede ücretini ödeyeceğini söyler. temel cevap verir: BİZDE YASSI TAVUK YOK

bu adamlar alışmış dünyaya tozpembe bakmaya. allah verede böyle adamların eline düşmeyelim.

birde üniversitelerde bölüm açılsın demiş allah aşkına türkiyede onlarca üniversitede uzay bölümü var. yüzlercede uzay mühendisi. kaç yane uzay üssü var: hiç

önce yaban hayatı bi düzene soksunlar ondan sonra eğitimine eğlsinler

ersin kasap
23.Mayıs.2011, 21:29
bunu televizyona çıkarıp konuşturanları baştan kınamak lazım beni çıkartın proğramada o taş taş üstünde kalıyormu bakın teyip kuran ve utanmadan meralarda avlanan sizler değilmisiniz paranız var diye gariban avcıyı hiçe saymak bu ülke avcısı leğine kararları almak sizler gibi bildiğini sanneden kişiliksizleremi kaldı terbiyesizler yaban tv altında reklam yapıp kendinizi avcıların pirimi sannediyorsunuz ki böylesi patavatsızca yazma çüretini gösteriyorsunuz

daha yazıcamda kendimi tutamıyorum ağzımı bozmayayım allah bildiği gibi yapsın sizleri utanmazlar

fevzi dursun
23.Mayıs.2011, 21:49
çeto nerden buluyon bu fıkraları allah aşkına, ama güzel fıkraymış çok güldüm :D :D

ersin kasap
23.Mayıs.2011, 21:52
fevzi abi aslında bunlar acı gerçekler görülmesi gereken gerçekler örnek alınan insanların hafife alınmaması lazım av camiası bu kadar basit bir camia değil

fevzi dursun
23.Mayıs.2011, 22:13
fevzi abi aslında bunlar acı gerçekler görülmesi gereken gerçekler örnek alınan insanların hafife alınmaması lazım av camiası bu kadar basit bir camia değil

sevgili ersin, asıl bizler bunları hafife almadığımızdan bunları çıkıp rahatlıkla konuşuyorlar. allah verede bu cahile birde diploma verilmemiş, zaten diplomalı birisi olsa devlet büyüklerimize karşı hitabında uslup tarzında haddini bilirdi. şunun. önerisine bak hele, bi katliamcıdan başka ne öneri beklenilirki, parası olan yapsın katliamı,

ersin kasap
23.Mayıs.2011, 22:19
onlar parayla sadece etraflarındaki şak şakçıları satın alırlar abi onlarada verilcek cevaplar yakındır fazla sürmez

ibrahim ozel
23.Mayıs.2011, 22:36
Hadi hayırlısı bakalım sonuç ne olacak.

kapadokyali_1981
24.Mayıs.2011, 07:06
Fıkradan çok biraz masal gibi olmuş ama bütün masallarda olduğu gibi bu masalında sonunda arabanın bal kabağı olacağı kesin :) Öyle zihniyetler varki adam hem o kekliğin parasını alır hem arabanın lastiğini keser hemde çoban kesmiş kardeşim ne yapalım der bende o zaman Ömer Boravalının kulaklarını çınlatırım. Tamam herkes bu YABANTV nin neye hizmet ettiğini anladı parası olan avlansın memkette köpeği sedace bunların kurduğu sistemlere uyanlar satsın bide utanmadan çıkıp bunu millete kabul ettirmeye çalşıyolar. Neymiş yaban hayatta kazanacakmış parasını veren avlayacak günde 8 kekliği burda yaban hayatın kazancı ne olacak beni zenginler avladı diye mutlumu olacak keklikler :D Çekin kardeşim artık pis ellerinizi nasıl olsa paranız çok gidin yurt dışında avlının bizim meralarımızdan avlaklarımızdan özelliklede avlarımızdan uzak durun asıl o zaman herkes kazanır......................................

Osman KARATEPE
24.Mayıs.2011, 07:45
Yahu ne diyeyim bu konuyu Naim Özavcı abimle enine boyuna konuştuk.Ele alınacak bir yeri yok nasıl iştir anlamadık..Saçmalıktan öte değil..Eee tabi zatı muhteremlerin tanıdığı o kadar çok muhtar varki hangi birine yetişecekler değilmi...Ben kendi köyüme ve civar köylere gittim diyelim muhtarda benden köy heyeti de o zaman keklğinin limitini belirleyen sadece benim vicdanım olmazmı sorarım size...
Kimse beni bu avdan vazgeçiremez böylesine yıldırma politikaları uygulayarak ne gerekirse yaparım legal ya da illegal.............

çetin ekren
24.Mayıs.2011, 07:45
adamın kafasındaki zihniyete bakaın ve bir hesap yapın...
şöyle diyor bu adam...haftada 3 gün avlanma hakkım varmı var...her avcıya bir defter tarzında evrak hazırlansın...her av günü için
bu defterin sayfasına işlensin...yani örneğin keklik dönemi 3 ay sürüyorsa...
haftada 3 günden ayda 12 gün...
12x3aydan=36 gün..ben bu 36 av gününün 25 gününü erzurumda kullanmak istiyorum ve av günü kısıtlaması olmadan istersem üst üste hergün avlanabileyim...öyle olduğunu düşünsek limitle avlansa
25x2 keklik=50 keklik...bu bana yetmez kardeşim ben 1500 km yol gidecem diyor o zaman limitlerden sonra vurduğum her keklik başına ben köylüye 15 lira para ödeyeyim diyor...para çok ya ...yabanda avcının sırtından kazandığını avda yiyecek ya...ve 15 kekliğe kadarda izin istiyor gelelim o hesaba be insafsız bu nasıl bir vicdan nasıl bir hesap...
15x25=375 keklik+50 de limitden hak=425 keklik...1 kişilik talebi bu adamın peki 4 kişi olsalar...
425X4=1700 keklik bu nasıl bir hesap sistemi bu nasıl bir dengesizlik sen nerede yaşadığını sanıyorsun...
bu sadece gelen bir gurubun avlayacağı limit olursa hangi memlekette keklik kalır...
bunu hangi vicdan kabul eder...bunu hangi insan evladı kabul eder..senin haricinde...

beyler avımız avlaklarımız elimizden gidiyor lütfen sessiz kalmayalım her genç avcıya her bilinçsiz avcıya bu oyunları anlatalımki bu adamlar
çıkıpda kimseye duayenlik taslanmasın,çıkıpta bizim öz malımız olan yaban hayatını kimseye peşkek çekemesinler...bizler yılllardır yaban hayatı için vergi ödeyen insanlarız...köylüden çok bizim hakkımız var yabanda...
sivasda sezon açılmadan palaz kekliklerin kökünü kazıyan doktorları var bu adamların...onları duayen olarak gören cahil avcılarımızın misafirliğinde yapıyorlar bunu...bizim herşeyden haberimiz var...
sesimiz olun dedik zamanında...olmadı...bunun böyle olacağını başından tahmin ediyordum...2 sene önce yaban tv hakkında bir konu açmışdım...
bunlar bizim sonumuzu hazırlıyor kanmayın bu adamlara diye....ama olmadık yerlerden telefon tehditleri,olmadık yerlerden ihtarlar aldım...
senin gücün buna yetmez dediler...belki tek başıma gücüm yetmez ama avcı topluluğu olarak onların sonunu biz getiririz...
şimdi sizi mantıklı düşünmeye davet ediyorum...

Osman KARATEPE
24.Mayıs.2011, 07:56
Kesinlikle haklısın abi fuarda bi konuşalım bakalım aslında fuarda bir pankart açsam fena olmaz.....

YABAN TV ÇEK ELİNİ AVIMDAN

çetin ekren
24.Mayıs.2011, 08:05
Kesinlikle haklısın abi fuarda bi konuşalım bakalım aslında fuarda bir pankart açsam fena olmaz.....

YABAN TV ÇEK ELİNİ AVIMDAN

osmancım sende benim gibi tek başıma ancak provakatör görünürsün orada...
ama toplu hareket etmek en güzeli...
ya bazen gülüyorum...avcı dostlarımız bu adamlarla poz vermek için yarışa giriyor...
Allah aşkına bunların nerde hangi avı avcı olarak yaptıklarını gördünüz...
gördünüzmü bu adamları sarp bir arazide keklik avında...göremezsiniz...
ancak palaz zamanında yol kenarında araçdan avlanmasını bilirler...
teyp kurup curnataya denk gelirler hep nedense...ben son 7-8 yıldır böyel bir curnataya denk gelmedim...gelen varmı...?
teyp seside uzaktan cıyak cıyak bağırır... :)

İBRAHİM AKKAYA
24.Mayıs.2011, 08:25
Tok olan herkesi Tok Aç Olan herkesi aç sanırmış Bunlarda öyle.Rahmetli Ufuk un kemikleri sızlıyordur.
Bunların işi İstanbulda Boğaza karşı Oturup Anadolunun Irgatının Romanını yazmaya benziyor.
Kaç tane Rahat avcı var adam belgeden Bıkmış para bulamıyorOnlar avı Paralı yapmaya çalışıyor.
Ama Eski si gibi değil kimse dinlemiyor Kendileri çalıp kendileri dinliyor Bırakın konuşsunlar.

çetin ekren
24.Mayıs.2011, 08:45
Tok olan herkesi Tok Aç Olan herkesi aç sanırmış Bunlarda öyle.Rahmetli Ufuk un kemikleri sızlıyordur.
Bunların işi İstanbulda Boğaza karşı Oturup Anadolunun Irgatının Romanını yazmaya benziyor.
Kaç tane Rahat avcı var adam belgeden Bıkmış para bulamıyorOnlar avı Paralı yapmaya çalışıyor.
Ama Eski si gibi değil kimse dinlemiyor Kendileri çalıp kendileri dinliyor Bırakın konuşsunlar.

yok be dayı inan kendileri çalıp kendileri konuşmuyor...
eleştiri gerekirse eleştirmek artık şart...
geçenlerde taş taş üstüne diye saçmalık programda erzurumdaki diğer dernek başkanının ve bu zatın muhabbetine denk geldim...
iki ikiside saçmalayıp saçmalayıp durdular...
biri böyle olsun diyor diğeri tamam iyi olur diyor...
ikiside rant peşinde,ikiside etiket peşinde...
bir başkan düşününki üyesi köylüyle tartışır ve jandarmaya haber veririler...
o anda üyesi olduğun derneğin başkanıda orda ava gelse sende durumu anlatsan..ve bu dernek başkanın arabasını sürüp gitse...başkanın ekibindekiler ya başkan
yanlış yapıyorsun bak bu adamlar senin üyen...bekle jandarmayı durumu sende izah et,burası ava açık bölge arkadaşların av belgeleri tamam...de ondan sonra devam et
avına...
aman boşverin ya onlar halleder siz avınıza bakın...diyen bir başkan nasıl olurda çıkıp orda beni temsil edip benim avım hakkında karar almaya,ahkam kesmeye kalkar...

şimdi susalımmı dayı...bırakalım konuşsunlar mı?dayı...

24.Mayıs.2011, 08:59
bunu televizyona çıkarıp konuşturanları baştan kınamak lazım beni çıkartın proğramada o taş taş üstünde kalıyormu bakın teyip kuran ve utanmadan meralarda avlanan sizler değilmisiniz paranız var diye gariban avcıyı hiçe saymak bu ülke avcısı leğine kararları almak sizler gibi bildiğini sanneden kişiliksizleremi kaldı terbiyesizler yaban tv altında reklam yapıp kendinizi avcıların pirimi sannediyorsunuz ki böylesi patavatsızca yazma çüretini gösteriyorsunuz

daha yazıcamda kendimi tutamıyorum ağzımı bozmayayım allah bildiği gibi yapsın sizleri utanmazlar

herşey ortada abimde gerekeni yazmış zaten

Yıldıray İNCE
24.Mayıs.2011, 09:01
Arkadaşlar ömer borovalı bu işleri cok iyi biliyor öyle televizyona cıkıp konuşmak kolay tabiki İbrahim dayının dediği gibi rahmetli Ufuk abinin kemiklerini sızlatıyorlar artık yaban tv ninde pek yaban tv liği kalmadı bence daha önceleri severek izliyordum reklamlar aldı başını gitti cok yakında avlanacak av sahamız kalmıyacak malesef bu zihniyetteki kişiler yüzünden ALLAH hepimize sabır versin başka diyecek birşey yok......http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/angry.gif....

24.Mayıs.2011, 11:00
Hayatımızın her alanında olduğu gibi avcılığı da Avrupa standartlarına taşımak adı altında yeni yollar içerisine girildiği bir muhakkak ki bunun sonuçlarının ne getireceğini kestirmek pek de zor olmasa gerek.
İlk olarak şunu sormak isterim değerli yöneticilere,benim vatandaşım Avrupa standartlarında bir hayat sürüyor mu ki sizler avcılığı avrupa standartlarına taşımak gayesindesiniz?Önce vatandaşımı yaşam şartları bakımından o seviyeye taşıyın ondan sonra avcılığ parayla yaptırmaya kalktığınızda kimsenin buna itirazı olmayacaktır.
Peki,çözüm ne diye bana sorarsanız:Avcılık derneklerinin acilen bu işe el atmaları,daha aktif çalışmalarıdır.Birlik olma zamanı gelmiş de geçiyordur bile.

ismail aksu
24.Mayıs.2011, 11:43
abilerim bu ömer borovalımıdır nedir kim oluryorda bizim avcılar olarak adımıza mak a önerge sunar bu adamın parası varmış konuşuyor fişeği alamayan avcı neyapsın bizim camiaada bçle avcı arkadaşlar var bizim adımıza mak a demeç veremez bu adam türkiye avcılar fed baş kim oluyor çeneye bi sakal bırak mayla bu işler olmaz.......

çetin ekren
24.Mayıs.2011, 11:50
Hayatımızın her alanında olduğu gibi avcılığı da Avrupa standartlarına taşımak adı altında yeni yollar içerisine girildiği bir muhakkak ki bunun sonuçlarının ne getireceğini kestirmek pek de zor olmasa gerek.
İlk olarak şunu sormak isterim değerli yöneticilere,benim vatandaşım Avrupa standartlarında bir hayat sürüyor mu ki sizler avcılığı avrupa standartlarına taşımak gayesindesiniz?Önce vatandaşımı yaşam şartları bakımından o seviyeye taşıyın ondan sonra avcılığ parayla yaptırmaya kalktığınızda kimsenin buna itirazı olmayacaktır.
Peki,çözüm ne diye bana sorarsanız:Avcılık derneklerinin acilen bu işe el atmaları,daha aktif çalışmalarıdır.Birlik olma zamanı gelmiş de geçiyordur bile.

yağız ilk başta seni görmek beni mutlu etti kardeşim...sen nerelerdesin yaw...özledik inan...
gelelim yorumuna...sana katılmamak elde değil...ama son satırında avcı dernekleri bu işe el atsın diyorsunda...kaç dernek var acaba Türkiyede adam gibi
çalışan...parmak sayısıyla...
geriside işte bu isimler gibi kendilerini bu platformlarda gösterip her ilde reklam yapıp o illerdeki iyi niyetli avcılara kendilerini tanıtıp,oralarda avlanmakdan başka nedir...
yani herkes etiket peşinde...
bunun tek çaresi avcılar birey olarak uyanacak ve her platformda bu tür oyunları bozacak,genç avcılara bunların niyeti anlatılacak...
daha doğrusu bunların diğer yüzlerini tanıtacak...

dadak_e
24.Mayıs.2011, 12:12
gülmekten başka bişe diyemiyorum okadar yanlış düşünceler varki adamların görüşlerinde jandarma bi yandan sınırlama getirir milli parklar biyandan sınırlar
bide fazla vurun parayı köylüye verin derlerse eğer ne merada rahat av yapılır nede her meraya gidişte 2 keklik bi köylüyle dönülür :)

vergi almaya sıra geldimi alıyolar kısıtlamaya sıra geldimi kısa bildikleri kadar kısıyolar günümüzde 2600 civarında bi yivli tüfeğin ruhsatı tutuyor ve millet bu yivliyle sadece domuz vura bilirsin diyolar e ayı gece gelir petekleri götürür vuramazsın kurtlar köy meydanında cirit atar seyretmekle yetinirsin daha ne için bu yivliye okdar para veriliyorki süs olsun diyemi mak karar larını protesto edilmediği durumda hiç bişe olıcağı yok ama türkiyede o bütünlüğü sağlamak çok zor hiç kimse pulunu almasın vergisini yatırmasın bak ozaman nasıl farkına varıcaklar durumun ama nerde o birliği sağlayacak topluluk

ibrahim ozel
24.Mayıs.2011, 12:32
Valla ben hesap yapmak istemedim ama çetin abi yapmış. Midem bulandı ya parayla bile olsa o miktarları vurmak şerefsizlikten öte değil.

24.Mayıs.2011, 13:36
Sayın Bornovalı sen büyüğümüzsün ama kusura bakma senin bu önerilerin; ne avcıların lehine, ne de yaban hayatının lehinedir. Avı kaçak avlayanlar, usulsüz avlayanlar zaten köyün adamlarıdır, köyden birilerinin korumalarındaki birileridir, ya da kolluk kuvvetlerinin korumasındaki bazı şahsiyetlerdir. Ben şahsen hayatım boyunca bunu gördüm. Mevsimsiz av yapanlar da bu kimseler, limitsiz avlananlarda, koruma altındaki avları avlananlar da, farla, teyp vb. ile av yapanlar da. Av yasak olduğu zaman bu gibilerin ekmeğine yağ sürülür. Her kese yasak olan onlara serbesttir. Şayet av korunacaksa bu gibi şahıslar için önlem alınmalı. Abi kusura bakma senin reçeten hatsayı öldürür. Başımıza bir de rant kazanmak isteyen mafyalar türeteceksin. Türkiye zaten özel müteşebbüse açık. Ama deniz sahilleri, doğal avlaklar vb. kıymetli alanlar kimseye peşkeş çekilmesin. Özel avlak istiyorsanız av olmayan yerlerde Örneğin: İç anadoluda avlağınızı kurun paralı avınızı yapın, yaptırın. Ben İskenderun'dan yazıyorum, bizim burada çok avcı var. Bu güne kadar senin önerilerine sıcak bakan birini daha görmedim. Benim kanaatim avcıların % 99'u senin önerilerine sıcak bakmıyor. Sen nasıl av yönetimi avcılara bırakılsın diyebiliyorsun. Avcıların % 99'unun uygun görmediği modeli savunanlar mı avcılığı yönetecek? Lütfen bırakın o zaman, Bakanlık ta aynı şeyi yapıyor zaten. Saygılar.

24.Mayıs.2011, 14:32
sevgili avcı dosltlar bursada fuar var bu furda dile getirmek en mantıklı olay malum ben nevşehirden kalkıp bursaya gelemem bursalı bursa civarı avcı arkadaşlar bu konun üzerinde durulursa güzel olur saygılarımla

4x4cemal
24.Mayıs.2011, 19:39
Yaban tv yi seyretmiyorum, daha düne kadar garibim avcıların gönderdikleriyle beslendiler şimdi onları beğenmiyorlar, Yaban tv lordlar kamarası oldu artık, yumurtadan çıktılar kabuğunu beğenmiyorlar. Hepsinin hali vakti müsait s..ttir olup gidip paraları kadar avlansınlar.
Onun derdi senede vuracağım 8 - 10 kekliğide kendisi vurmak.

Mesut BÜLBÜL
24.Mayıs.2011, 20:15
sağolsun biz avcıları cok düşünmüşler ya biz ölmüşüzde haberimiz yok bence ağlayanımız hic mi olmaz acaba bu kadarda sacmalık olmaz diyorum bugün güler gecerriz ama 2veya 3 yıl sonra bu kuralları önümüze dikerlersede şaşırmamak gerek gelecekte bizleri neler bekliyor vay anam vay cetin kardeşim
CETİN Kardeşim biz avcı olarak düşüncelerimizi vede isteklerimizi anlatamıyoruz dur demesini bilemiyoruz her zaman
1/ormanı koruyan ormancıdır ama yaktıranda onlardır yaptıranda
2/ bukurallara masa başından göremezler böylede yürümez
3/böyle giderse bohcacıyı azaltacaklarını sanıp dahada covaltırlar
4/ biz avcıların önce haklarını versinler haklarımızı sahip cıksınlar
5/bizleri bir avcı gözüyle bakıp bohcacı tabir etiklerimizden ayırmasını bilmeleri gerekir
6/haftada 3 gün avımıza da hakaret etmemeleri gerekir haftada 7 gün 24 sasat av yapanlara takip etsinler
kısacası yazdıkca yazarız ama gerek yok iyi birşeyler düşünmeleri vede bizlerde onlara sayğı duyacağımızı bilsinlerki bizlerde sayalım büyüklerimizi diyorum sayğı duymak vede duyulmak cok kutsal bir şeydir
bizler belgeli avcılarız hep belgeli kalalım yoksa bu avcı camiası cıldırır belgelerini iptal ederse facia olur diye düşünüyorum mak kararlarını toplantılarında sıkıntı yaşayan kulüp başkanlarımız da var yalnız kaldıklarını isyan ettiklerini biliyoruz duyuyoruz vede sadece onlarla da bitmediği buda bir gercek sağ duyulu düşünmelerini TALEP ve de temenli ederim selam ve sayğılarımla diyorum

çetin ekren
25.Mayıs.2011, 06:26
yorumda bulunan tüm dostlara teşekkür ederim...anlaşılacağı gibi her avcının sorunu aynı olmasına rağmen
ve bununda farkında olmalarına rağmen bizi hala bu tür oyunlarla uyutacaklarını sanıyorlar...
bu konunun her platformda eleştirisi yapılmakda şuan...hemen hemen ypılan yorumların hiçbiri olumlu değil
ve hatta hatta aşırı derecede kötü üzeri yorumlar almakda..
bizler gerçekden avcılığa gönülden bağlı insanlarız...
biz avcılıkla hayata bağlanmış kök salmış kişileriz...
lütfen yorumsuz bırakarak,eleştiri yapmayarak bu insanlarının gönlümüzle,hayat bağımızla
uğraşmalarına izin vermeyin...aman sende yapmayın...
belki bu sezon sıkıntısız avlananlarınız oldu ama bu her geçen sezon elimziden giden avlarımız,paraya çevrilen avgahlar olmayacağı
anlamına gelmiyor...
şuanda bunların projeleri hazır ve onay bekliyor...
lütfen uyanalım artık...

mustafa altınsoy
25.Mayıs.2011, 06:50
yaban tv ENTELLEKTÜEL avcıların kanalı oldu ve ben kendi adıma bir anda sogudum kanaldan.

25.Mayıs.2011, 19:43
Rahmetli Ufuk GÜNDEMİR ölmeseydi ben görürdüm onları ama adam gidince meydan çakallara kaldı malesef çakallarda böyle sağa sola ulumakla yetiniyorlar neyapsınlar daha

Mehmet YILMAZZ
26.Mayıs.2011, 11:13
para ödeme kısmı hoşuma gitmedi ama limit 4 olsa güzel olur bence ayrıca şunu söylemek lazım av haftada 7 gün açık olmalıdır çünkü ben hafta sonu gidiyorum sorun yok ama gidemeyenler var ben haftada 1 giderim imkanı olan 3 gün gider 7 gün gider neden sınır olsun ama tabi av harçları ilede devllet avlağa av hayvanı salmalı avlakları korumalı kaçak avcı ve bohçacıları engellemeli bide burda av yasak diyen zihniyeti kırmalı ( burası bizim köyümüz ava yapma yoksa araabanıediyenleri .....)

26.Mayıs.2011, 16:54
Mesleğim icabı butür konulara paylaşıma açık ortamlarda yorum yapmamız çok etik olmadığını düşünüyorum fakat bu konuda gerçekten yorum yapmadan geçemicem başlarda Ömer borovalı ve diyer ekibin ağzından çıkanın kanun olduğunu düşünürdü bir çok kesim benim dahi o adamı arakama almamın önemli olacağını düşündüğüm olmadı değil zaman ilerledikçe malesef geçekler hiç öyle dğilmiş bu teklifindede zaten kendi kişiliğini karakterini öne sürmüş.Yaban tv yi arkasını alarak meşhur oldular belki ama yaban tv ninde hergün izleci bakımından ciddi kan kaybettiğini görmüyorlar bu tv iyice zayıfladığında onlarıda önce terkedecekleride açık görülüyor.Ayıp Ayıp
pankarda katılıyorum.

erkan emeklier
26.Mayıs.2011, 19:48
arkadaşlar bütün avcı kardeşlerim bu tür görüşler hiç bir zaman bakanlık tarafından dikkate alınmaz. ancak baskı oluşturmaya yönelik hareketler bunlar bizler mak bölge temsilcileri üzerinde baskı kurarak çogunlugun görüşü olmayan önerileri dikkate almamaları yönünde dernekler kanalı görüş bidirip temsilcileri tüm avcı camiasını görüşü alınmadan bu tür kararlara imza attırmamalıyız .gerekirse avlanma pulunu alırken dernekler bir sandık koysun böyle konular oylansınki acı gerçek bu gibi kişilerin yüzünde tokat gibi patlasın. saygılarımla

27.Mayıs.2011, 07:03
Yıllardır avcılık için yapmadığım şey kalmadı. Baktım bir şey olacağı yok herkes bir şekilde çıkar peşinde bende 3 yıldır hiç bir şeye burnumu sokmuyorum...
Sayın Ömer Borovalı'nın yıllardır bu ülkede yapmak istediği şey paralı avcılık,kendisinde varda öyle konuşuyor acaba hiç düşündümü gariban avcının cebinde var mı diye?
Zaten paralı avcılıkta Bakanlık ta aynı yolda yürümekte...

Son günlerde Yaban tv de yaklaşan MAK için avcıların önerileri konuşulmakta.
Ya ben bu toplantılara 5 defa katıldım MAK üyesi olarak benim önerilerim bile hiç kale alınmadı, vatandaşın gönderdiği e.mailler mi dikkate alınacak!
Bunların hepsi inanın havanda su dövmekten öteye gitmez...

Laf başı geldimi başta sayın Ömer Borovalı olmak üzere bir çoğumuz avcılığın haftada 7 güne çıkmasını yıllardır dilimize dolarız.
Öncelikle elimizdeki 3 günü katı tutalım!

Günlerin artması ile uğraşılacağına gün be gün avcılığa kapatılan veya kapatılması planlanan yerleri savunalım.

Bizim ülkede sadece var olan sulak alanlar bir bir ava kapatılır, şimdilerde aynı oyun Denizli -Çivril gölü için oynanıyor...

Denizlideki avcılara ve başkanlarına duyurulur!!!!!

Yaban tv'ye gelince orada konuşulanları inanın bakanlıktakiler bir kez olsun açıp izlemiyorlardır bile...
Bir kaç kez katılıldığım programların hiç dikkate alınmadığı gibi!..

Bu ülkede avcıları üçe ayırmak lazım;
1-Normal avcılar.
2-Paralı avcılar
3-Eli tüfekliler.( Yeni deyimle Bohçacılar)

Milas'tan selamlar

Osman KARATEPE
27.Mayıs.2011, 07:11
Elimizden bir şeylerin gelmezi lazım ama bu kadar basit olmaması lazım....

27.Mayıs.2011, 08:28
çetin abi bu ensesi kalın beyler dayamışlar sırtlarını sponsorlara tüfege ,sıkıya parayok .gitikleri yerlerde saltanat istedikleri gibi.oh ne ala memleket.ben askeri üçrete her yıl pulunu vergisini akstırmam.bunlar varya abi akbaba gibi. parası olan av yapacak olmayan bakacak bunlar av yapsın.

veyselll
29.Mayıs.2011, 21:28
güncel tutmakta fayda var

çetin ekren
30.Mayıs.2011, 07:51
teşekkürler veysel...

30.Mayıs.2011, 10:39
Çetin abi daha yeni okudum

Yorum yapın demişsinde bunun neyine yorum yapayım Allah aşkına

Küfret dersen küfredeyim ....

kapadokyali_1981
30.Mayıs.2011, 19:09
Tam şuanda bu konu yaban tv de halil gülçur tarafından köylüyü teşvik etmek için üstüne basıla basıla anlatılıyo kendi yorumunuda ekledi tabi hemen " Sayın Boravalı her zamanki gibi mükemmel bi fikir ortaya atmış" .................................................. ..................................

çetin ekren
30.Mayıs.2011, 19:29

yok hilmi kardeşim küfür biz avcılara yakışmaz...
biz sadece etrafımızdaki genç ve yeni avcı kardeşlerimizi bunlara karşı yani bu oyunlara karşı doğru
şekilde bilinçlendirirsek bence o zaman doğru yolda oluruz...
bunların zaten safı belli...avcının yanında değiller...
e biz neden onların yanında olalım...

Mesut BÜLBÜL
31.Mayıs.2011, 07:22
Yıllardır avcılık için yapmadığım şey kalmadı. Baktım bir şey olacağı yok herkes bir şekilde çıkar peşinde bende 3 yıldır hiç bir şeye burnumu sokmuyorum...
Sayın Ömer Borovalı'nın yıllardır bu ülkede yapmak istediği şey paralı avcılık,kendisinde varda öyle konuşuyor acaba hiç düşündümü gariban avcının cebinde var mı diye?
Zaten paralı avcılıkta Bakanlık ta aynı yolda yürümekte...

Son günlerde Yaban tv de yaklaşan MAK için avcıların önerileri konuşulmakta.
Ya ben bu toplantılara 5 defa katıldım MAK üyesi olarak benim önerilerim bile hiç kale alınmadı, vatandaşın gönderdiği e.mailler mi dikkate alınacak!
Bunların hepsi inanın havanda su dövmekten öteye gitmez...

Laf başı geldimi başta sayın Ömer Borovalı olmak üzere bir çoğumuz avcılığın haftada 7 güne çıkmasını yıllardır dilimize dolarız.
Öncelikle elimizdeki 3 günü katı tutalım!

Günlerin artması ile uğraşılacağına gün be gün avcılığa kapatılan veya kapatılması planlanan yerleri savunalım.

Bizim ülkede sadece var olan sulak alanlar bir bir ava kapatılır, şimdilerde aynı oyun Denizli -Çivril gölü için oynanıyor...

Denizlideki avcılara ve başkanlarına duyurulur!!!!!

Yaban tv'ye gelince orada konuşulanları inanın bakanlıktakiler bir kez olsun açıp izlemiyorlardır bile...
Bir kaç kez katılıldığım programların hiç dikkate alınmadığı gibi!..

Bu ülkede avcıları üçe ayırmak lazım;
1-Normal avcılar.
2-Paralı avcılar
3-Eli tüfekliler.( Yeni deyimle Bohçacılar)

Milas'tan selamlar

http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifBaşakanım cok haklısın şu durumda halimizi arz edecek hic biri olmadığından dolayı gerekende bu senin dediğini uyguladılar zaten
Bu işte en güzeli 3-Eli tüfekliler.( Yeni deyimle Bohçacılar) mı olalım acaba pula belgeye kurala tüzüğe dinlelemekmi gerekiyor
bunları avcı olan zaten yapamaz diye düşünüyorum
ellerine vede bu güzelacıklamalarına teşekkür ederim

31.Mayıs.2011, 07:37

yok hilmi kardeşim küfür biz avcılara yakışmaz...
biz sadece etrafımızdaki genç ve yeni avcı kardeşlerimizi bunlara karşı yani bu oyunlara karşı doğru
şekilde bilinçlendirirsek bence o zaman doğru yolda oluruz...
bunların zaten safı belli...avcının yanında değiller...
e biz neden onların yanında olalım...

Usta olmucak olduramıycaz sonunda bizlerde bohçacı olucak bu kanal açık kaldıgı sürece ....

Bütün avcı dernekleri siteler arasında imza toplayalım

Avcı ve Avcılıgı Temsil etmiyor bu kanal diye

Birşeyler yapmamız lazım harekete gecmeliyiz MAK ı yönlendiricek bunlar Adı üzerinde Mustafa Özkan abimde sölmeiş zaten Paralı Avcılar bunlar....

Yıldıray İNCE
31.Mayıs.2011, 08:48

Başkanım eline diline sağlık bizim halimizden bizim durumumuzu bilenler anlar malesef ömer boravalı gibi tuzu kuru olanlar anlamaz teşekürler başkanım.........http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gif

Burhan KESKİN
31.Mayıs.2011, 12:59
onlar parayla sadece etraflarındaki şak şakçıları satın alırlar abi onlarada verilcek cevaplar yakındır fazla sürmez

sevgili ersin senin bu olayına katılıyorum senin nekadar haklı olduğunu geçen sen arkadaşlarla gittiğimiz bir avda yaşadık bilecik gökçesu mevkine keklik avına gittmiştik oarada 60 kadar kalabalık bir sürü bulduk arakadaşlarla saf tuttuğumuz anda karşımızda 34 plakalı bir araç belirdi aracın içinden gözlüklü biri indi bize yaklaşıp rasgele arkadaşlar dedi birde baktık ömer boravalı aracın içinde 2 kişi daha vardı birisi dr ali diğerini tanıyamadım araçtada yaban logosu vardı ömer boravalı fahri müfetişlik belgesini gösterek evraklarımıza baktı hepimizin evrakları tamamdı bize rastgele deyip yanımızdan ayrıldı. aradan yarımsaat geçmeden yanımıza köy muhtarı ve birkaç silahlı köylü geldi bize burada av yasak dediler bizde haritada burasının ava açık olduğunu söyledik adamlar ısrarla yasak dediler bizde olay büyümesin diye oradan uzaklaştık yüksek biyere oturup ne olduğunu tartışırken arkadaşımın birisi dürbün ile etrafı seyrederken o aracın bizim avlandığımız yerde durduğunu söyledi izlemeye devam ettik tabiki yalancı satılmış muhtarda oradaydı beraber kekliklere girip av yaptılar.dürüslükten bahseden sayın boravalının parayla satın aldıkları keklikleri nasıl katletiklerine şahit olduk

çetin ekren
01.Haziran.2011, 05:55

sevgili ersin senin bu olayına katılıyorum senin nekadar haklı olduğunu geçen sen arkadaşlarla gittiğimiz bir avda yaşadık bilecik gökçesu mevkine keklik avına gittmiştik oarada 60 kadar kalabalık bir sürü bulduk arakadaşlarla saf tuttuğumuz anda karşımızda 34 plakalı bir araç belirdi aracın içinden gözlüklü biri indi bize yaklaşıp rasgele arkadaşlar dedi birde baktık ömer boravalı aracın içinde 2 kişi daha vardı birisi dr ali diğerini tanıyamadım araçtada yaban logosu vardı ömer boravalı fahri müfetişlik belgesini gösterek evraklarımıza baktı hepimizin evrakları tamamdı bize rastgele deyip yanımızdan ayrıldı. aradan yarımsaat geçmeden yanımıza köy muhtarı ve birkaç silahlı köylü geldi bize burada av yasak dediler bizde haritada burasının ava açık olduğunu söyledik adamlar ısrarla yasak dediler bizde olay büyümesin diye oradan uzaklaştık yüksek biyere oturup ne olduğunu tartışırken arkadaşımın birisi dürbün ile etrafı seyrederken o aracın bizim avlandığımız yerde durduğunu söyledi izlemeye devam ettik tabiki yalancı satılmış muhtarda oradaydı beraber kekliklere girip av yaptılar.dürüslükten bahseden sayın boravalının parayla satın aldıkları keklikleri nasıl katletiklerine şahit olduk

işte bunu anlatmaya çalışıyoruz burhan bey bizde...
medya sayesinde içinde azcık avcılık olan herkese kendilerini çok iyi tanıttılarmı bu adamlar...
olay bitti...senin avına nasıl engel olacaksa olur bu adamlar...ya böyle mak'a öneriler verip yutturabilirlerse kanun yoluyla parası olan avlanacak olmayan
seyredip duracak...
yada işte böyle her gittikleri yerde muhtarı köylüyü ayarlayıp işlerini görecek...
bunlarda suç yok suç size yasak diyip bu üç kağıtçılara yol veren o şerefsiz muhtarda...görevini kötüye kullanmak budur işte...
ama sayın abicim siz yanlış yapmışsınız...muhtardan yazılı bir kağıt evrak alıp ordan öyle uzaklaşacaktınız...ben burada av yasak diye bu adamları arazimizden çıkardım diye...
ondan sonra görsün bakalım muhtarın mühürünü...

ibrahim ozel
01.Haziran.2011, 06:01
ömer boravalı fahri müfetişlik belgesini gösterek evraklarımıza baktı

Böyle bir yetkisi varmı gerçekten???

çetin ekren
01.Haziran.2011, 06:04
ömer boravalı fahri müfetişlik belgesini gösterek evraklarımıza baktı

Böyle bir yetkisi varmı gerçekten???

var elbette...hatta tutanak dahi tutabilir...ama seni avdan alıkoyamaz...silah ve herhangi bir malzemeye el koyamaz...

ibrahim ozel
01.Haziran.2011, 06:31
Yani sen bana diyonki bu fahri müfettişler kimliğime ve belgelerime bakabilir arabamda yada üzerimde kaç av var kontrol edebilir öylemi. Bence böyle bişi yok benim düşünceme göre. Fahri müfettişler kontrol görevi yapamazlar kanuni olarak diye düşünüyorum. Çünkü bu görevi alması için gerekli eğitimide almış olması gerekir. Onların yapacakları kontrol görevi en fazla uyarıdır bence. Derlerki kardeşim burası yasak işte harita burdan çıkın lütfen. Olmadımı ormancı veya jandarma çağırırlar. Benim şahsen başıma gelse benim yetkim var dese tamam vardır eyvallah ama ben belgemi sana göstermekle mükellef isem sende bana yazılı olarak imzalı mühürlü Fahri müfettişlerin görevlerini açıklayan yazı göstermekle mükellefsin. Yada kanun çıkmış yayınlanmış olması lazım. Yani bu nerde yazıyorsa abi mümkünse eğer kulüpde sorumlusun diye söylüyorum elinde varsa yayınlaki benim gibi bu konuda yalnış bilgisi olanlarıda uyarmış bilgilendirmiş olursun.

01.Haziran.2011, 07:27
:D adamlar avı ve avcılığı kendi tekellerine almışlar ozaman :D muhtar tv ye cıkmısmı ibrahim abi neden gösteriyosunuz sen kimsin jandarmamı polismi demedinizmi siz ava gelmedinizmi arabanızda tüfek yokmu diye sorsaydınız ya bunlar varya sıkıntıya sokar adamı. öle bi durum olsa burda ben av yapamıcam onlar yapacak kamp atesi yakarım valla 4*4 destekli ne oldum budalaları olmus bunlar ben avımı istediğim yerde ve zamanda yaparım sadece kendi vicdanım ve kendi geleneklerime uyarım ne borabalı nede dr.ali sallamam onlar gitsin romanyada burgaristanda avlansın godoman adamlar burda köylüyle işciyle zor hayat sartları altında ezilip hemde avcılık yapmaya calısan anadolu insanına kıllık yapmasınlar.. tşk ederim bu konuyu acan arkadasa

ibrahim ozel
01.Haziran.2011, 07:59
Doğan benim dik adam olduğumu tanıyanlar bilir. İş pisliğe gelmesin diye uğraşırım baktım olmuyor yapmayacağım yok. Yani oraya jandarmayıda ormancılarıda yığardım ve çatır çatır avlanırdım emin ol. Tek godoman onlar değil herkesin tanıdıkları ve aynı dakika müdahale edecekleri insanlara çatmamış bunlar.

çetin ekren
01.Haziran.2011, 20:04
Yani sen bana diyonki bu fahri müfettişler kimliğime ve belgelerime bakabilir arabamda yada üzerimde kaç av var kontrol edebilir öylemi. Bence böyle bişi yok benim düşünceme göre. Fahri müfettişler kontrol görevi yapamazlar kanuni olarak diye düşünüyorum. Çünkü bu görevi alması için gerekli eğitimide almış olması gerekir. Onların yapacakları kontrol görevi en fazla uyarıdır bence. Derlerki kardeşim burası yasak işte harita burdan çıkın lütfen. Olmadımı ormancı veya jandarma çağırırlar. Benim şahsen başıma gelse benim yetkim var dese tamam vardır eyvallah ama ben belgemi sana göstermekle mükellef isem sende bana yazılı olarak imzalı mühürlü Fahri müfettişlerin görevlerini açıklayan yazı göstermekle mükellefsin. Yada kanun çıkmış yayınlanmış olması lazım. Yani bu nerde yazıyorsa abi mümkünse eğer kulüpde sorumlusun diye söylüyorum elinde varsa yayınlaki benim gibi bu konuda yalnış bilgisi olanlarıda uyarmış bilgilendirmiş olursun.

arabayı ve üzerini arar demedim komutan...evrak kontrolü yapabilir ve tutanağa gözle görülür şeyleri yazar...yani elinde örnek 5 keklik gördüyse....
sanırım bahsettiğin bu komutan...

Müfettişlerin Çalışma Esas ve Usulleri
Madde 12 — Müfettişler aşağıdaki esas ve usullere göre çalışırlar:
a) Av koruma memuru, saha bekçileri, genel kolluk kuvvetleri, köy muhtar ve ihtiyar heyeti üyeleri ile köy ve kır bekçileriyle birlikte veya münferiden en az iki müfettiş olmak kaydıyla denetim yaparlar,
b) Kanunun 20 nci maddesinde belirtilen görevliler olmadan koruma ve denetim yapan müfettişler; avlaklarda yaka kokartlarını takmak ve kimliklerini göstermek zorundadırlar,
c) Müfettişler, avlaklarda şüphelileri takip ve gözlem altında bulundurabilir, kişilerin av suçu işlenmesine mani olmak veya yasal avcılık yapmalarını sağlamak konusunda uyarılarda bulunabilir, av suçu işleyenler hakkında delil teşkil edecek araç plaka numaralarını alarak, olay mahallinde bırakılan diğer delil teşkil edecek şeyleri tespit ederek veya alıkoyarak, müdürlüklerden alacakları tutanağı (Ek-5) iki nüsha düzenleyip, yakalanmalarını sağlamak üzere kolluk kuvvetlerine ve Kanunla yetkili kılınan diğer makamlara bildirirler,
d) Kanunun ve ilgili mevzuatların hükümlerine muhalefet edildiği tespit edildiğinde ve suç delillerinin olay mahallinden kaybolabileceği durumlarda, düzenledikleri tutanağı en kısa zamanda müdürlüklere veya bağlı birimlerine, genel kolluk kuvvetlerine veya Kanunla yetkili kılınan diğer görevlilere teslim ederek veya haber vererek av suçu işleyenler hakkında işlem yapılmasını sağlarlar,
e) Konut ve üst araması ile araç içi araması yapamazlar, suç araç ve gereçleri ile av hayvanlarını avcılardan zapt edemezler. Av suçunda kullanılan araç ve gereçler ile vurulmuş av hayvanı olması ve avcılardan zapt edilmesi gerektiği hallerde en yakın köy muhtar ve ihtiyar heyeti üyeleri ile köy ve kır bekçilerine, av koruma memurları veya genel kolluk kuvvetlerine durumu bildirerek zapt edilmelerini sağlarlar,
f) Görevlerini adil ve tarafsız olarak yapmak zorundadırlar,
g) Av ve yaban hayatı konusundaki görüş ve önerilerini müdürlüklere bildirirler, yaptıkları çalışmalar konusunda yılda bir kez ve her yılın en geç aralık ayı sonuna kadar müdürlüklere rapor sunarlar,
h) Görev zaman ve mahalleri sınırlı olmayıp ülkenin her yerinde görevli sayılırlar.
Sorumluluk
Madde 13 — Görevini kötüye kullandığı mahkeme kararı ile tespit edilen müfettişler hakkında yetkili mahkemelerce, tabi oldukları Kanun hükümlerine göre işlem yapılır.
Ayrıca; av suçu işleyen müfettişler hakkında Kara Avcılığı Kanunun 21 inci maddesinin beşinci fıkrası hükümleri uygulanır.
Müfettişlik Görev ve Unvanının Sona Erdirilmesi
Madde 14 — Müfettişlik görevi, aşağıda sayılan hallerin herhangi birisinin mevcudiyetinde sona erdirilir:
a) Bu Yönetmeliğin 5 inci maddesinin (a) bendinde belirtilen şartı kaybedenler ile her iki yılda bir istenilecek sabıka kaydına istinaden 5 inci maddesinin (g) bendinde belirtilen suçlardan hükümlü olanlar ile kamu hizmetinden yasaklı olanların,
b) Ayrılma isteğinde bulunanların,
c) Görevini kötüye kullandığı mahkeme kararı ile tespit edilenlerin ve av suçu işleyenlerin,
d) Müfettişlik kimliğini kendilerine muafiyet kazandırmak için kullananların,
e) Yetkilerini bu Yönetmelikte belirtilen görevlerin haricinde kullandığı tespit edilenlerin,
f) Müdürlükçe yapılacak koruma ve kontrol çalışmalarına davet edildiği halde mazeret belirtmeden bir av dönemi içinde üç kez göreve katılmayanların,
g) Av ve yaban hayatı yönetimi ve denetimi ile ilgili yetkili kişilerin görevlerini engelleyici müdahalede bulunanların,
h) Suç unsuru görülmeyen ve kişilere kasıt gözetilerek tutanak düzenlediği müdürlükçe tespit edilenlerin,
ı) Görevli olduğu süre içersinde Kanunda suç sayılmayan fiillerle ilgili olarak iki defa tutanak düzenleyenlerin,
görevlerine son verilir.
Müfettişlik görevinin sona erdirilmesi ile ilgili işlemler müdürlüğün teklifi ve valiliğin onayı ile yapılır.
Görevlerine son verilen müfettişler kendilerine teslim edilen kimlik kartı, kokart ve tutanakları ayrıca duyuruya gerek kalmaksızın onbeş gün içersinde müdürlüğe iade etmek zorundadırlar.

çetin ekren
01.Haziran.2011, 20:07
:D adamlar avı ve avcılığı kendi tekellerine almışlar ozaman :D muhtar tv ye cıkmısmı ibrahim abi neden gösteriyosunuz sen kimsin jandarmamı polismi demedinizmi siz ava gelmedinizmi arabanızda tüfek yokmu diye sorsaydınız ya bunlar varya sıkıntıya sokar adamı. öle bi durum olsa burda ben av yapamıcam onlar yapacak kamp atesi yakarım valla 4*4 destekli ne oldum budalaları olmus bunlar ben avımı istediğim yerde ve zamanda yaparım sadece kendi vicdanım ve kendi geleneklerime uyarım ne borabalı nede dr.ali sallamam onlar gitsin romanyada burgaristanda avlansın godoman adamlar burda köylüyle işciyle zor hayat sartları altında ezilip hemde avcılık yapmaya calısan anadolu insanına kıllık yapmasınlar.. tşk ederim bu konuyu acan arkadasa

doğan kardeşim bazı konularda haklısın ama biraz seviyeli yaz şu yorumlarını...
ne demek ben avımı istediğim yerde ve zamanda yaparım...kendi vicdan ve gelenekler ne demek...
herşeyin bir kanunu var buna kim olursa olsun uymak zorunda...
o zaman biz neyi tartışıyoruz burda...belki borovalının vicdanı 30 keklikden sonra sızlıyor belki nisan ayında tavşan vurmayı normal karşılıyor...
şimdi bu olurmu peki...
kanunlar neyi gerektiriyorsa biz onu tartışıyoruz...

Mesut BÜLBÜL
01.Haziran.2011, 20:07
arkadaşlar gerekenleri hep hakikatları icinizden geldiği gibi yazmışsınız yüreklerinizi ortaya sermişsinizde bunu inanıyorum
herkes sizler gibi diyildir olamazlarda bakın bu konu tamamen doğruları serğilemiş kardeşimiz bunu o an yaşamasaydı bilemezlerdi anlayamazlardı şimdi tekrar aynı konu ya yaşamak fırsatı bulursa bu kardeşimiz gözü acıldı muhtar falan dinlemez ler ama kötüde olmazlar alo cevrecilere kardeşim burada av yaptırmıyorlar diye arasa ver muhtarı bana dese bir fırcalasa bu iş birdaha yaşanmaz cevrecimiz var ormancımız var jandarmamız vede kulüp başkanlarımız haritamız var ya muhtarın nesi var mührü mazmatası var onuda haklıysa öttürür haksızsa adamı muhtarlıktan soyarlar doktor aliye borovalıya avla bana yassak haaaaaaaaaaaaaa yemezler avcıysa tabiki haklarımızı sonuna kadar kullanmasını bilmeliyiz bohcacı diyilsek tabiki inşallah KAMİL ÜCBAŞ kardeşimiz yazardır bu konulara masaya yatırır diyorum tez elden cözülür diyorum selamlar sayğılar tüm okuyan kardeşlerimize

02.Haziran.2011, 17:57
cetin abi ben ömrü hayatında 7-8 ördek vurmus, 4 tavsande,culluğu toplasan 50, bıldırcında 400 yada 500 meke 100+150 arasıdır assa yukarı ama ÖMRÜ HAYATIMDA diyorum abi coğunuz bir sezonda vurursunuz bukadarını belkide ben ilk okuldan beri her fırsatta av giderim vurmak icin değil zaten ama bu tip insanlar bizim av anlayısımızı değiştiriyo. valla orda bi yanlıs anlama olmus ama kızdırıyolar adamı.

İBRAHİM abi yapılana bak zorla insanı delirtiyorlar hangi arkadasa anlatıysam bunu herkez terbiyesizlik diyo onlar yaptıklarının farkında bile bile bu terbiyesizlikleri yapıyolar ve aldırmadan pişkin pişkin konusuyolar ne bilim ya

çetin ekren
02.Haziran.2011, 19:01
cetin abi ben ömrü hayatında 7-8 ördek vurmus, 4 tavsande,culluğu toplasan 50, bıldırcında 400 yada 500 meke 100+150 arasıdır assa yukarı ama ÖMRÜ HAYATIMDA diyorum abi coğunuz bir sezonda vurursunuz bukadarını belkide ben ilk okuldan beri her fırsatta av giderim vurmak icin değil zaten ama bu tip insanlar bizim av anlayısımızı değiştiriyo. valla orda bi yanlıs anlama olmus ama kızdırıyolar adamı.

İBRAHİM abi yapılana bak zorla insanı delirtiyorlar hangi arkadasa anlatıysam bunu herkez terbiyesizlik diyo onlar yaptıklarının farkında bile bile bu terbiyesizlikleri yapıyolar ve aldırmadan pişkin pişkin konusuyolar ne bilim ya

doğan kardeşim ben seni tanıyorum ama burdaki herkes tanımıyor ve bu yazıdan benim anladığım şekilde bir yorum çıkarılıyor...
elbetteki bizim burda üye olan dostlarımızın bu tür bir zihniyetle avlanacağına imkan vermiyoruz...
sen en güzel yapılacak şeyi yapmış ve arkadaşlarına bu oynanan oyunu anlatarak bilinçlenmelerini sağlamışsın...
bunu herkes yaparsa bu oyunu biz bozarız...kimse bu adamlara itibar etmezse bunlarda boylarının ölçüsünü alırlar...
hayatında tek keklik üretmemiş,tek tavuk bakmamış,tek güvercin büyütmemiş bu zihniyetler nasıl olurda benim avım benim doğam hakkında
böyle pervazsız bir tasarı hazırlarda onaylamasını beklerler...
ama MAK yakında toplanıyor...ne kadar av duayeniymiş MAK'dan çıkanda kararla belli olacak...
ben üzerime düşeni yapıp gerekli yerlere günde 10 larca mail gönderiyorum...
elbet biri olmazsa biri gözlerine takılır...

Osman KARATEPE
03.Haziran.2011, 06:14
Dün fuarda Kamil Üçbaş ile görüştüm sıkıntılarımızdan bahsettim beni samimiyetle dinledi ve herşeyin farkında olduğunu bileklerimizi kessek aynı avcı kanın akacağını söyledi.O esnada Ömer Borovalı ve ekibi de oradaydı ama dönüp bakmadım bile maymun gözünü açtı artık yok öyle üç kuruşa beş köfte ....

ibrahim ozel
03.Haziran.2011, 06:17
Gerçekten hepimiz üstümüze düşeni yapsak birlik olsak birşeyler yoluna girebilir.

ismail aksu
04.Haziran.2011, 07:38
mak 14 hazirana ertelenmiş toplantı

fevzi dursun
04.Haziran.2011, 07:48
mak 14 hazirana ertelenmiş toplantı

hayırlısı olsun seçimden sonraya ertelenmesine hiçte şaşırmadım,

05.Haziran.2011, 19:31
Hayırlısı olsun inşallah

Mustafa OKTAY
05.Haziran.2011, 20:21
ALLAH para verdiği kadar az da akıl versin şu adama, yazık günah!

Bizim memleketimizde kekliğin(örnek av hayvanı) olduğu yerler bi elin parmaklarıyla sayılıdır. Herkes zaten yamyam gibi avlanıyor, bunun yapmak istediği kendini güvenceye almak rahat rahat avlanmak dediği gibi herkes 8 keklik vursa üstüne 3-5 daha vursa ve kimseye bi şiiy demeden gitse nolacak kim bilecek ? Elimizde bi atımlık barut var onu da bu yamyamlar yiyecek! Ben yamyam değilim ben avcıyım!

06.Haziran.2011, 11:31
Abi şöle bir olay var adamın mantık belli

Ben keklik eti için avlanıyorum mantıgında yani kafa bunu düşünüyor bence

Tamam bizde eti için avlanıyoruz ama bizdeki sadece adını koymak için avlanmak

Bizler esasen bu işin Aşkında ve sporundayız dogrumu

Sevgilimize koşar gibi hafta sonunu çekiyoruz avlaklara koşuyoruz geziyoruz yoruluyoruz mola veriyoruz birer sigara içiyor sohbet ediyoruz ateş yakıp yemek yiyoruz kamp kuruyoruz vs vs

Ve sonunda da devletin bize tanımış oldugu haklar neticesinde limitleri oldurabiliyorsak dolduruyoruz dolduramasak da kımset degilmiş diyip evlerimze donuyoruz

Ben eminimki buradaki ve buraya üye olmayan Ülkemdeki çogu avcı hiç bir zaman ava giderken Canım keklik eti çekti yada tavşan olsada yesek gibilerinden yola cıkmaz

Zaten bunu yapacak şahısın ekibe ihtiyacı yoktur sohbete muhabbete gerek duymaz

Ama bizlr ölemiyiz neden ekip ile gidiyoruz avlara neden tek gitmiyoruz ?

Çünkü bizler Gerçek avcılarız Bizler Doğaya gönül vermiş sezon kapalıyken bile Ormanlara giden piknigimizi oralarda yapan kişileriz
Bizler gönülden baglıyız Muhabbete

Bizler Cani degiliz Hele hele bedava Et peşinde hiç değiliz !!!

Ama bu tip parası olan insaları da anlıyorum onlar Amerikadaki avlaklara özenen tamamen batılaşmış insanlar oldukları için onlarada saygı duyuyorum

Bence paralı avlaklar kurulmalı bu tip insanlar için avlak sahibi Devlet olmalı ve her avlattıgı av içinde Dogaya 1 tane ondan salmalı ama bizlerin Avlaklarmıza mudehale etmemeliler herkese saygı duymak gerekir kimisi avcılıga gönül vermiştir ama yaşı ilerlemiştir dogaya cıkmak zor geliyordur ozaman o paralı avlagı tercih etsin

Ama Dogadaki yaşayan Av hayvanları için şukadar limitten sonra şukadar vurursam onun parası vereyim falan bunlar boş laflar

Devletin Avlagı sizin gibi Zihniyetin Özel avlagı olamaz madem çok istiyorsanız ozaman gidin kendi özel avlagınızı kurun orda bol bol keklik avlayın paranız çok ya bunada gücünüz yeter ....

Mustafa ÇİL
07.Haziran.2011, 13:19
dostlar bu sözlere ve bu makale adı her neyse yazacak satır kalem çok aslında ama,artık görün avcılık veya anadolu avcılığı nerelere gtmekde.
Hiç bir şeyin alt yapısı fizibilitesi yapılmadan o işe başlanmaz,temelsiz evlerin çoğu çabuk yıkılır,benim yurdumun her köşesi av dolu ya,ya müslümanlar senelerce çil kekliği yasakladınızda popülasyonumu arttı,yok hala aynı,,unutmayın dostlar
HIZLI KOŞAN ATIN B..U SYREK DÜŞERMİŞ
GÜNÜMÜZDE KÖPEK AVCILIĞI BİLE TYB VEYA BAŞKA sistemler ile artık yerin dibine grmişken,göç hayvanıdır tyble de avlanılır,,cümleleri kurulurken,herşeye rağmen kavga gürültü sanal da olsa burada sıkıntılarımızı paylaşırken neden gercek reel avcılara dönerek kararlar almazlar anlamış değilim,,yukardan ne derlerse kabulmü edecez biz,şimdi desemki çok arkadaşa mail yağmuruna tutalım,,inanın herzaman hocanınn filleri şikayeti konusunda fıkrasında oldu gibi yapa yalnız kalınacağından eminde olabilirsiniz.Neyse inşallah hayırlara vesile olur bu tür kararlar ama ben hiç hayır falan görmemekdeyim