Orijinalini görmek için tıklayınız : ÜRETEN VE YETİŞTİREN EMEK VEREN
Mustafa ÇİL
12.Haziran.2011, 07:47
SELAM VE SAYGILAR DOSTLAR
Bu konuyu dost bir stede açmıştım burada da açmamı istedikleri için buraya nacizane fikir ve görüşlerinizi almak için açmak istedim.
Avcı dostlar köpek edinmek için çok üretici veya yetiştirici vasıflı olduğunu idda eden ( aynen benim gibi :) ) arkadaşlardan köpekler hakkında bilgiler alırlar analarından tutunda 7 gecmişini öğrenmeye çalışırlar..
Sizlereden ricam şudur,siz değerli avcı dostlar eğiten ve yetişitiren olsaydınız
sizden yavru veya yetişmiş köpek almak isteyen arkadaşlarda ne gibi vasıflar aradınız,,soruşturma yaparmıydınız...
Nekadar avcıdır,,bu güne kadar kaç fermalı köpekle avlanmıştır,,çakma avcımııdr sanal avcımıdır,,yoksa horozum ötmezse ötmesin ama gül ibikli olsun dyenlerdenmisiniz ve veveveyaaaa önünüze gelene paradır kim olduğu önemli değil der satar gecermitydiniz
samimi ama lütfen bunuda şahsıma itaf etmeden veya bana uyarlamadan yazmanızı isderim
merak ettiğim bi konudur şimdiden yorumlarınız için çok ama çok teşekkürler
ersin kasap
12.Haziran.2011, 22:22
abi aslında güzel bir konu ama kimsede ne hikmetse yazma isdeği olmamış sebebini ben az çok tahmin ediyorum
sende bilirsinki köpek avcı elinde değer kazanır şimdi bende üreten ve yetiştiren biri olarak az bucuk köprüyü yarıladım
bu gün misafirlerim vardı bir lort eniğe verdim arkadaşlara arkadaşlar avcı hemde güzel avcılardan yani klavye başında ahkam kesenlerden değiller neyse eniği daha önceden seçmişlerdi adını koymuştuk ve arkadaşlar hayretle bendeki sabrı ve tecrübeyi ölçmek için birkaç oyuna baş vurdular sebebimi sadece benim hangi kulvarda ve nasıl bir zihniyette olduğumu ölçtüler tabi ben bunu en başından biliyordum hani senin güzel bir sözün vardırya insan sarrafı olduk bu köpekler sayesinde hep bana dersin ya hak edene ver değeri diye ben bu arkadaşlara güzellik yaptım ve fazlasıyla memnun kaldılar
bunların köyde tatlı demiyeyimde güzel bir rekabet var köpek konusunda üçer gurup var her biri değişik üreticiden köpek almış ve acayip bir çekişme söz konusu bu arkadaşlar beni aradılar dedilerki ersin kasap buyrun benim bize senin avlandığın köpeklerden bir enik lazım var dedim bize şekil itibariyle güzel olucak av hırsı on numara olucak kokusu muazzam olucak ve sayre bende buyrum gelin görüp karar verin dedim tamam deyip buyurdular geldiler
eniklerini beyenip karar verdiler bu gün itibariylede teslim aldılar gelelim bugün olanlara köpeği babası lordmu dediler evet dedim peki ıspat edebilirmisin dediler evet dedim her eşleşmede genelde resimin yanında video çekerim buyrun dedim peki bu lord dedi av yapıyormu yapıyor dedim peki ıspat dediler tamam dedim arkadaşının birine bir bıldırcın verdim ve çifliğin arkasındaki arazinin bir yerine sakla dedim gönderdim sakladı geldi on dakika sonra kurusıkıyı elime aldım o nedeliler köpeğin arkasında silah atılır sezon kapalı bunu atıcaz dedim güldüler bende tabiyki neyse koca oğlanı saldım tuvalet ittiyacını görüyorduki yürümeye haliyle kedilemeye başladı ve durdu bıldırcın orda değil dedi salan arkadaş görücez dedim geçtim arkasına ve kuşa sokulduk beraber diğer arkadaşada silahı verdim kuş kalkarsa at dedim kuş kalmaz sekiyor neyse sonunda kalktı arkadaşlar farkedemedi kuş yabaniydi silahı ateşledi arkadaş sıkıntı varmı yok tamamdır bekleyin dedim hayırdır dediler sabredin dedim lordu kapadım dişiyi yavrunun annesini saldım biraz gezindikten sonra dişi arkadaşın saldığı kuşu fermaladı ve dediki benim saldığım kuş buydu bende dedimki beyler tereciye tere satılmaz alınır
usta üretiyorsan arkasında durabilceksin vergeç taktiğini ben sevmem benden çıkan köpek sıkıntı yaratırsa bana üç kuruşluk adamlardan beş kuruşluk laf gelir ben hayvanıma güvenirim verdiğimiz enikse avcı elinde olmuyorsa derizki bir sıkıntı var diğerlerindede sıkıntı varsa ozaman kanda sıkıntı ve eşleme yanlış oldu değiştirmek lazım deriz
ha hiç birinde sıkıntı yok ava çıkmayan hayvanda sıkıntı var derizki arkadaş sıkıntı sende vermeden almak allaha mahsus göstermessen bu hayvan ne öğrenicek he derki ben gösterdim olmuyor getir kardeşim deriz eğitiriz oldu kardeşim deriz araziye çıkarız görürüz ve birde videosunu çekeriz beraber teslim ederiz yarın yine sıkıntı varder yazar çizerse videoyu suratına tokat gibi çarparız
bugünkü arkadaşlar banamı ders verdi benmi onlara ders verdim siz karar verin
abi işin özü sana çamur atmaya meyilli adamlar varsa sen nekadar kusursuz olsanda insanlar isdediği çerçeveden bakarlar ordan görürler bu iş her baba yiğidin hakkından geleceği bir iş değil köpek sabır ister emek ister ilgi ister sevgi ister isterde ister işte ama en önemlisi tecrübe ister her dişi köpeği olandan köpekçi üretici yetiştirici olursa deyme bu caimanın köpekçiliğin haline
Mustafa ÇİL
13.Haziran.2011, 09:23
işte söüzm özünü
ersinden çok sadece okuyarak geçip gidenler zaten YAPMIŞLAR
benim senelerdir anlatmak istediğimde budur..
üreten ve yetiştirene atıp tutmak kolay,en azından bir kaç satır yorum yapar dostlar dedim ama,,gene olmamış,,sebebi nedir sizce..Boş verin gitsin .) :) :)
ilk olarak sabırsız olan adama vermezdim derim. köpekde sabretmessen bana kalırsa en az yarım sezon eğitimli köpek her hafta ava gidersen köpeğin ne olduğunu az buçuk anlarsın ama 2. sezonda çözersin bana kalırsada alıcı olsam heralde aldığım köpek azda olsa eğitimli ise mutlaka 2. sezonu görmeden aldığım kişiye laf söylemem köpek yavru ise süreç daha da uzundur yani işin özü sabır alanda sabredecek satanda bana kalırsa
ibrahim ozel
13.Haziran.2011, 11:46
Erdem öyle olmuyor kardeşim. Önce yer müsaitliği çok önemli. Tamam avcıyım diyor alıcı ama bilemiyosunki insanların iç yüzlerini. Dedikleri doğru olanlarda var dedikleri gibi olmayanlarda. Bende konuya gelecek yorumları merak ettim. Sanırım kimse kendisini üreticinin yerine koyamıyor. Çünkü acaba napardım diyerek düşüncelerine son cümleyi kuramıyor. Ana baba av yapıyor diye her yavru mutlaka av yapacak diye bişi yok. Ama şuna inanıyorum av yapmayan safkan av köpeğide çok az olur. Yapmıyorsa kim ne derse desin %80 eğitici sorunu vardır. Telefonla aranıyoruz işte, ya abi verdiğin köpek kuşu çiğnedi. Ne zamandır sende köpek, 2 gündür, be kardeşim sana alıştımıda çıkardın hayvanı ava kaçmadığına dua et. Veya alalı 3 ayı geçti. Kaç defa ava çıkardın, e bu ilk fırsatım olmadı köpek bağlıydı ama yemini suyunu bana alışsın diye ben verdim. O köpek stresden gebermediğine dua et kardeşim. Size bi örnek ben hala gülüyorum. Bir abimiz benim aracılığımla bi köpek verdi karacabey'e. Eleman abi ya bu köpek kahvedekilerden korkuyor. Ne dedin kardeş anlamadım. Merada nasıl, abi çok iyi avı güzel. Sorun ne, e ben bunla kahveye pazarada gidecem. Yav sen iyimisin kardeşim söyleseydin sana golden verseydik keşke av köpeğinin yanında kahveye pazara onla giderdin. İnanın üreticinin derdi bitmiyor. Ersin güzel söylemişsin malının arkasında duracaksın diye eyvallah hep duruyoruz ama kardeşim adam kahveye götürürken biri vuruyor tekmeyi köpek kahvedekilerden çekiniyor üreticiye dönüyor şimdi senin malın kötü oldu bitti. Adam merada harika dediği halde köpeğe mazeret buluyor buna ne yapacaz peki ersin. Veya arkadaşlar ne yapacaz bu konuda şimdi. Üretici napsın bu duruma. Ustayıda aramışlar, banada oldu enik verdim 5 aylık oldu, bi telefon baktım trabzon buyur kardeş, abi ben şu köpeğin yavrusunu aldım senden, biliyom fatih söyle kardeşim sorun ne, abi bu köpek kuş kovalıyor. Ya ne kovalamasını bekliyon be kardeşim kuş köpeği değilmi elindeki. E doğru abi ava alışır dimi bu köpek korkum o. Ya sen şunu yap bunu yap. 3 ay sonra arıyorum noldu kardeş olmadıysa köpeğimi geri çekecem, abi sana verdiğimin 10 katını verirsen belki geri veririm. Ya daha neler neler ya. Enik verirsin büyükle takas ister öyle yaparsın 2 ay geçmez elinde doğmuş diğer köpeklerin yavrularına özenir, abi sana bunu veremde eeee sen şu köpeğin yavrusundan ver. Bazen çıldırmamak elde değil. Hediye köpek verirsin kırmassın, abi bu öldü, neden, ipini uzun tutmuşum tel örgüden atlamış asılı kalmış boynu kırılmış öldü sen bana bi daha hediye et. Yada verirsin eniği eleman 2 ay sonra arar, ya abi hediye ettiğin eniğin seceresi yokmuş şu kişiye sattığın köpeğin pedigreliymiş bana o köpeğin eniğinden hediye et bunu geri al. Lan ben senden paramı aldım kardeşim. Yav daha neler neler. İnanın zaman geliyor sattığınıza satacağınıza hatta hediye ettiğinize bin pişman oluyosunuz. Bu söylediklerim sadece bana olanlar değil diğer üreticilerden duyduklarımıda içermektedir. Burdan yakınlardan bi köye kendime ayırdığım eniği zoraki aldılar araya dostlar girdi. Köpek 3 aylık. Verdiğim kişi 3 ncü gün ava çıkartmış 5-6 kişiler çulluk kalkıyor herkes fişekleri başlıyor döşemeye. Yav söylemesem tamam 3 aylık enik dağa sürülürmü? Sonrasında köpek aniden 15-20 el patlayan tüfeklerden ürküyor. Bi telefon, abi senin köpek tüfekten korkuyor, verdiğim köpeğin o olduğu aklıma bile gelmeden soruyorum hangi köpek? Abi 3 gün önce aldım ya. Ya sen manyakmısın kardeşim ben sana ne dedim. Neyse getir köpeğimi al paranı, yok abi ben vermem nasıl alıştıracaz. Şimdi çatır çatır avlanıyor noldu ahmet durum ne, abi süper köpek olduya arkadaşlarım imrenerek bakıyor. Pointer=Sabır olduğunu öğrendik. Önce sabır sonrada lütfen üreticiye bu kadar yüklenmeyin. Köpek tüccarı kelimesini herkes kötüye çekebilir kardeşim, ama unutmayın eğer cesaretiniz varsa siz üretin siz temizleyin pisliğini siz eğitimiyle uğraşın. Yapamam diyosanız lütfen üreticilere saygı duymayıda bilelim. Dahada yazacamda neyse sakin ol diyorum kendi kendime.
Kemal_Uygur
13.Haziran.2011, 12:02
İnsanla uğraşmak zor zanaat...
Demiş ya biri "İnsanları tanıdıkça, hayvanları daha çok seviyorum"
Tüm yazılanları soluksuz ve hayretle okudum. Ben ki İstanbul"un göbeğinde-Beşiktaş gibi bir ilçede köpek beslemeye çalışıyorum.
Ben hayatımdan ve beslediğim köpekten bu kadar şikayetçi olmuyorum. 2 gün köpekli biriyle ava çıkıp, aaa böyle daha kolay av yapılıyormuş deyipte köpek almaya kalkan onlarca adam gördüm. Hemşerim, köpek sana haftanın 2 günü 3-5 ay av yaptırır ama o artık senin hayatının bir parçası olacaktır. Köpeğin senin sadece avdan ava gezdiğin av arkadaşın değil, herşeyiyle ilgilenmen gereken evladın gibidir. Köpek sahibi olmak sorumluluktur, sabırdır, ayrıcalıktır...
İnsanla uğraşmak zor zanaat...
Demiş ya biri "İnsanları tanıdıkça, hayvanları daha çok seviyorum"
Tüm yazılanları soluksuz ve hayretle okudum. Ben ki İstanbul"un göbeğinde-Beşiktaş gibi bir ilçede köpek beslemeye çalışıyorum.
Ben hayatımdan ve beslediğim köpekten bu kadar şikayetçi olmuyorum. 2 gün köpekli biriyle ava çıkıp, aaa böyle daha kolay av yapılıyormuş deyipte köpek almaya kalkan onlarca adam gördüm. Hemşerim, köpek sana haftanın 2 günü 3-5 ay av yaptırır ama o artık senin hayatının bir parçası olacaktır. Köpeğin senin sadece avdan ava gezdiğin av arkadaşın değil, herşeyiyle ilgilenmen gereken evladın gibidir. Köpek sahibi olmak sorumluluktur, sabırdır, ayrıcalıktır...
kemal abi diline sağlık köpek sadece av sezonunda ilğileneceğin birşey değildir evim pek müsayit değil 1 tane köpek evde besliyorum merdiven dairesinde 2 tane iş yerimde var 3 köpeğe bakıyorum üretmek için değil çünkü hepsi farklı cinsten drahtaar,pointer ve çatalburun var
işin özü ibrahim abi avcı olan adam köpeğin meradaki haline bakar köpeğine sabr eder cinsi ne olursa olsun her ne kadar eğitim verilsede bir köpeğe esas eğitimin avda verileceğini bilir zaten bunu bilmiyorsa sen istersen 4*4 lük hayvanda versen mutlaka başını ağrıtır.
ismail aksu
13.Haziran.2011, 16:04
köpek avcunun elinde avcı olur sen her attığını ıskalarsan köpek çıldırırsa sadece ekmeğini suyunu vermek için yanına gidersen o köpeğin tüm kanını çekip dünyadaki tüm orjinal köpeklerin kanını enjektede etsen boş abicim herşey avcıda biter istersen çoban köpeğine av yaptırır avcı biz bunu yaşadık yaşıyoruz sadece beceri ilgi ve sabır gerisi kendiliğinden olur
ersin kasap
13.Haziran.2011, 17:48
ibrahim abim sıkıntılar bitmez ama bir üretici ilk önce kendi üreticek kendi yetiştiricek ve sonra kendi av yapıcak köpekle sonra enik alıcak enikleri anne ve babasını artmazsa ve üstün olursa ozaman damızlıktır şimdilerde herkez bir yerlerden köpek bulup sadece eşkal için üretiyor sonra al takke ver kulah
şimdi sorarım sizlere bir üreticinin köpeği kendi ismi gibi kendindemi bulunmalı yoksa ondan al üret buna sat olmadı bir daha al onuda üret olmadı onuda değiştir ya arkadaşlar bu köpekler pantulon değilki her üç ayda bir yenileyelim üretici bilinçli olucak avcı olucak avcının dilinden anlıycak köpeğini bilicek soyundan neler gelir hangi erkek veya dişiyle çakışır yoksa bazıların yaptığı gibi amanya enik olsunda üçüne beşine bakmayız nasılsa alıcak eneyi çıkar diye meleketi köpek çöplüğü halinemi sokulacak
herşeye bir kulup bulunur hale gelmiş camiada kaç tane ben üreticiyim kanımı ben en az 8,10, senedir bilirim diyen adam çıkar onu merak ediyorum bakıyoruz bir gün siyah almış insanlar bir gün sarı olmadı öbür ay kırmızı daha rövaşta onun enikleri daha güzel para yapıyor deyip her teldenmi çalınmalı
ersin kasap
13.Haziran.2011, 18:08
klavye başında atmak tutmak kolay realde görmek isteriz insanların gerçek marifetlerini kimileri reklamı sever kimileri ise rekabeti sever ama önemli olan meradaki marifetleri sevmek ibrahim abim beni bilirsin önünde daha av yapan köpeği yokken ahkam kesenlere sadece gülerim
avcınında köpeğinde iyisi merada belli olur üreticinin iyisi ise sadece insanlara sunduğu güzelliklerle belli olur
ibrahim ozel
14.Haziran.2011, 07:03
Sana hak veriyorum kardeşim. Biliyosun ırkların en iyisini aramak bulmak amacımız. Dünya üzerinde bulan varmı yok. Kainat 1 ncisi köpeği olan kişi bile acaba bundan iyisini üretirmiyim eğitirmiyim sevdasındadır. Önemli olan elindeki köpeklerin safkanı tutmak avcılara kalitelisini kazandırmak değilmidir? Ayrıca bu işler hop ben geldimle olsaydı ben olurdum. 3 yıldır çabalıyorum işte. Baskını kazandım şimdi eşleştirdim yavrularını büyüteceğim. İşte bu İbrahim Özel köpeği diyebileceğim. Çünkü anne baba benim köpeklerim olacak. Biliyosun özellikle italyada ve yurtdışında köpekler üreticilerinin isimiyle anılırlar. Del Vento bir şahıs ismidir ama köpeğin soyu ney dediklerinde direk adamın ismi yada çiftlik ismi söylenir. Uzun zaman isteyen emek isteyen aynı zamanda bu süreçte ne yazıkki çok yıpratılan bir meslektir üreticilik. Eğiticilik zaten baştan başa bir sanattır. Mesela ben kendimi bu sezonda kalfalık sınavlarına sokacağım çünkü hala çırak olduğumu düşünüyorum. Zaten havalanır ne oldum delisi olunursa herşeyi ben bilirim edasıya vız gelir tırıs gönderir adamı bu camia. Şuda bir gerçektir ne olursa olsun üretici tüm yurdu tanımalı gitmeli her yöreye göre tabiat şartlarına göre köpek üretebilmelidir. Dedimya zor işler bunlar yıpranmamak dayanabilmek dik durabilmek çok önemli.
ben bu tür konularda çırağam ne köpek yetiştiriciliğini bilirim nedesatmasını....(LÜTFEN BENİ TERS ANLAMAYIN) insan oğlu çiğ süt emmiştir. ama işin zor ki ne zor.insanlar tür tür biri yavrudan hoşlanır şükürler olsun der kimi karalamayapar bilmem ne der. gecensene bir konuya şahit olmuştum .yazdığım şu .usta buköpek türkiye ye nam yapmış, gerek yavrusu gerek torunları .alanlar öveöve bitiremediler alamayanlar ise veya sana krşı kintutanlar,başladılar karalamaya neden ne söylen. allah ım daima yar veyardımcın olsun .yazacak çok şey varda neyse ustam dediği gibi allah ımyar ve yardımcın olsun
ersin kasap
14.Haziran.2011, 10:21
evet ibrahim abi ben herşeyi zamana bırakırım çünkü kimin ne kadar b...k yapacağını bilirim nedenimi çünkü herkezin özünde bu işe girme sebebini bilirim ama bana göre avcılıktan bir haber olan bir insan bu işi yapmamalı çünkü avcıya hitap ediyoruz
alim sen rahat ol kardeşim her yiğidin ayrı yoğurt yiğişi vardır bu camia adamı yutar herkez hakettiği değeri görür ne demişler sen bana bir adım gel ben sana koşarım herkez ettiğini bulur bu alemde iyisiylede kötüsüylede
yani kendini avcı sananıda köpekçi sanıda çamur atanıda attıranıda kosayla biçsen bitmez kardeşim
Recep DÖNMEZ
14.Haziran.2011, 10:39
Benim bu güne kadar o yada bu sebeple kendime ait
bir av köpeğim olmadı,ama inşallah ileriki günlerde
bu isteğimi ve özlemimi gidereceğim.....
Gelelim konuya;ben bir köpek yetiştiricisi,eğiticisi olsam ve
bu işle uğraşıp bu yoldan ekmeğimi kazansam tabiki yetiştirdiğim,
emek verdiğim,gözüm gibi baktığım bu hayvanları başkalarına
verirken,satarken seçici ve dikkatli olurdum.Kesinlikle "Parayı veren
düdüğü çalar" düşüncesinde olmazdım.Bu iş ticarettir,kim parayı
veriyorsa satarım demezdi,çünkü birçok arkadaşında yazdığı gibi
piyasada çok sanal avcı,önünde köpekle avlanmamış avcı,köpeğim,
tüfeğim,malzemem markalı ve pahallı olsun diyen o kadar kendini
avcı zannedenler varki sormayın gitsin.Ben emek verdiğim,eğittiğim,
belirli zamana kadar büyüttüğüm bu hayvanları kusura bakmayın
para uğruna yukarıda bahsettiğim avcı bozuntularına vermezdim,adam
gibi avcı olan,avın,avcının,av köpeğinin,elindeki malzemenin değerini
bilen kişileri tercih eder,başkasının beş verdiği yerde bu kişilere 2-3'e vermeye
razı olurdum.
Bunlar benim şahsi fikirlerimdir,
Herkesin fikrine ve düşüncesine de saygım vardır....
Hepinize selamlar....
ibrahim ozel
14.Haziran.2011, 10:58
Haklısın kardeş üretici aynı zamanda avcı olacak delikanlı olacak.
Mustafa ÇİL
16.Haziran.2011, 12:04
konuyu farklı yerlere doğru götürmeyelim dostlar,,sizler üretici olsanız yavru veya yetişkin köpek vereceğiniz dostlarda ne gibi şartlar arasınız,,,sadece konunun özü bu
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.