PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ilk parti çıktı(ersin kasap)

ersin kasap
14.Haziran.2011, 18:09
büğün itibariyle kuluçkadan ilk parti keklik yavruları çıktı
http://i55.tinypic.com/97qk1v.jpg
yerleri geçenseneden tecrübeli olduğum için hazırdı saten
http://i56.tinypic.com/28ujvxt.jpg
seli kekliklerle tanıştı dayadı fermayı büyüyelimde ben size sorarım der gibi sanki
http://i56.tinypic.com/2hp0xs6.jpg

ibrahim ozel
14.Haziran.2011, 18:15
Hayırlı olsun kardeşim...

ersin kasap
14.Haziran.2011, 18:16
teşekkürler abi hep vurmakla olmuyor birazda üretelim

14.Haziran.2011, 18:29
Hayırlı olsun Ersin. Selinin de maşallahı var. Besi yemiyle mi besliyon bunu duba gibi olmuşş:))

veyselll
14.Haziran.2011, 19:10
abi hayırlı olsun. bu arada keklik de seli ye ferma vermiş gibi. dikkat et kekliğinde piskopatı olmasın :D :D

Osman KARATEPE
14.Haziran.2011, 19:13
Maşallah Ersin Seli çok can yakacak :) Kınalrında çok güzeller nasıl kıyıyoruz bilmemki :)

14.Haziran.2011, 19:15
ersin merhaba hayırlı olsun vurdukların yerine getirde salalım eskişehire borcun var selamlar

14.Haziran.2011, 19:16
Hayırlı olsun Tebrik ederim ersin abi çok güzel işler yapıyorsun

Maşallah

Râbbim şevkini kırdırtmasın

Amin.

ersin kasap
14.Haziran.2011, 20:52
Hayırlı olsun Ersin. Selinin de maşallahı var. Besi yemiyle mi besliyon bunu duba gibi olmuşş:))
teşekkürler nacim o benim yeni gözdem maşallahı var çok iştahlı

abi hayırlı olsun. bu arada keklik de seli ye ferma vermiş gibi. dikkat et kekliğinde piskopatı olmasın :D :D
olurmu olur veyselim teşekkürler

Maşallah Ersin Seli çok can yakacak :) Kınalrında çok güzeller nasıl kıyıyoruz bilmemki :)
valla kıyıyoruz abi heralde dağa çıkınca gözlerimiz dönüyor seliyi hiç sorma abi çok tatlı oldu dediğin gibi sağlılklı bir şekilde büyürse erkekler peşinden ayrılmıcaz gibime geliyor tam bir prenses olucak

ersin merhaba hayırlı olsun vurdukların yerine getirde salalım eskişehire borcun var selamlar
abim merada yaşamlarını sürdüre biliceklerini bilsem her gittiğim araziye salarım ama yırtıcılara yem olur bizimkiler teşekkürler

Hayırlı olsun Tebrik ederim ersin abi çok güzel işler yapıyorsun

Maşallah

Râbbim şevkini kırdırtmasın

Amin.
teşekkürler hilmi ne yapayım kardeşim seviyorum hayvanları

15.Haziran.2011, 06:41
hayırlı olsun abim

Recep DÖNMEZ
15.Haziran.2011, 08:28
Hayırlı Olsun Ersin Kardeş!!!
Allah kazasız,belasız büyümelerini nasip etsin.
Seli'nin kekliklere bakışı mükemmel.
İnşallah4x4'lük bir avcı köpeği olacağa benziyor....

15.Haziran.2011, 08:28
maşşallah maşşallah Hayırlı olsun abi

ersin kasap
15.Haziran.2011, 10:34
hayırlı olsun abim

Hayırlı Olsun Ersin Kardeş!!!
Allah kazasız,belasız büyümelerini nasip etsin.
Seli'nin kekliklere bakışı mükemmel.
İnşallah4x4'lük bir avcı köpeği olacağa benziyor....

maşşallah maşşallah Hayırlı olsun abi
değerli satırlarınız ve iyi dilekleriniz için teşekkürler

Kemal_Uygur
15.Haziran.2011, 10:43
Maşallah hepsi sağlıkla büyür umarım.
Bilmeyen arkadaşlar için küçük bir hatırlatma yapmak isterim.
Keklik, bıldırcın, sülün civcivlerine ilk gün yem verilmez, ilk gün sadece 1 litre suya 2-3 kesme şeker katılmış su verilip sindirim sistemi temizlenir ve yeme hazırlanır. Bu şekilde sindirim sistemi hastalıklarına bağlı ölüm oranı çok düşecektir. Civcivlerin ve yetişkinlerin yemlerinin, sularının ve ayaklarının mümkün mertebe dışkıları ile temas etmemesinin sağlanması hastalıkların önüne geçmede en büyük etkendir.

15.Haziran.2011, 10:45
Abi aklıma gelmişken yazayım arkadaşım keklik palazlarının yanına bıldırcın yavrusu koyuyor ısı sorununu çözmek için içerisi kalabalık olunca birbirlerine sokulup ısınıyorlarmış ben denemedim yinede denemeye değer

Kemal_Uygur
15.Haziran.2011, 10:50
Bu arada çıkımlar başlasın sana bir çift beyaz keklik palazı hediye edeyim. Kardan adam gibiler, çok keyifli beslemesi. :)

ersin kasap
15.Haziran.2011, 16:40
Maşallah hepsi sağlıkla büyür umarım.
Bilmeyen arkadaşlar için küçük bir hatırlatma yapmak isterim.
Keklik, bıldırcın, sülün civcivlerine ilk gün yem verilmez, ilk gün sadece 1 litre suya 2-3 kesme şeker katılmış su verilip sindirim sistemi temizlenir ve yeme hazırlanır. Bu şekilde sindirim sistemi hastalıklarına bağlı ölüm oranı çok düşecektir. Civcivlerin ve yetişkinlerin yemlerinin, sularının ve ayaklarının mümkün mertebe dışkıları ile temas etmemesinin sağlanması hastalıkların önüne geçmede en büyük etkendir.

Bu arada çıkımlar başlasın sana bir çift beyaz keklik palazı hediye edeyim. Kardan adam gibiler, çok keyifli beslemesi. :)
kemal bilgiler için teşekkürler bu işe meraklı arkadaşlarımız değerlendirip uygularlar

keklikleri dört gözle bekliyorum teşekkürler

Abi aklıma gelmişken yazayım arkadaşım keklik palazlarının yanına bıldırcın yavrusu koyuyor ısı sorununu çözmek için içerisi kalabalık olunca birbirlerine sokulup ısınıyorlarmış ben denemedim yinede denemeye değer
erdem bir lamba ısı sorununu çözer kardeşim

15.Haziran.2011, 17:06
Hayırlı olsun devamıda gelir inşallah.

ersin kasap
15.Haziran.2011, 17:51
işallah çetin abim teşekkürler

ibrahim ozel
16.Haziran.2011, 06:48
Kemal benim beyaz ları unutma sakın :)
Kardeş inşallah bu sene geçen seneden fazla çıkartacaksın keklikleri.
En azından 3 dişi 1 erkek bana ayır milletten aranacağına dostumuzdan alalım.
Zor iş keklik yavrusu büyütmek tecrübe ister buda sende var nasılsa.

ersin kasap
16.Haziran.2011, 10:44
kemal verme komutana bak kesip yiyor sonra ziyan olur hayvanlar

unforgiven
16.Haziran.2011, 11:28
Ersin abim maşallah eline emeğine sağlık harika bir başlangıç olmuş Rabbim nazarlardan saklasın... Kemal abinin verdiği bilgiler de güzel eline sağlık...

Saygılarımla...

ibrahim ozel
16.Haziran.2011, 11:31
Beyazlar kesilmez be ersin o kadarda değiliz.
Ama bu sezon difirizlere atılacak çıkartılıp ara ara yenecek.
Bıldırcın güveç görüp keklikler helak edilmeyecek.http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gif

Kemal_Uygur
16.Haziran.2011, 12:31
Usta mal benden çıktıktan sonra ne yapacağı ona kalmış :)
Hele bi görsün o tatlılığıda bak kıyabiliyormu kesmeye :) Kesip yerse bende onun köpeğini bizim Taylandlı komşulara veririm kurbanda keser kavurma yaparlar :D :D

16.Haziran.2011, 12:46
ersin kardaş hayırl olsun bende makinaya 150 yumuta sürdüm ama sakatlar oluyor nedenini bilemedim senin bilgin bu komuda varmı yaz

ibrahim ozel
16.Haziran.2011, 12:47
Kesip yerse bende onun köpeğini bizim Taylandlı komşulara veririm kurbanda keser kavurma yaparlar http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gif http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gif
Aman kemalim 2 senede ona verdiğimiz emekler taylanlıların midesinde son bulmasın gözünü sevem.http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/cheesy.gif

Kemal_Uygur
16.Haziran.2011, 13:00
ersin kardaş hayırl olsun bende makinaya 150 yumuta sürdüm ama sakatlar oluyor nedenini bilemedim senin bilgin bu komuda varmı yaz

Damızlıklardaki kan bağına bağlı sakatlıklar (aynı bizdeki akraba evliliği gibi) yada çıkımdan sonra ilk adımlarını attıkları taban malzemesi kaygan ise (gazete, peçete, karton, naylon, plastik vs.) buna bağlı ayrık bacak dediğimiz sakatlık oluşabilir. Çıkan civcivlerin günlük resimlerini yayınlayabilirseniz tedavi konusunda yardımcı olurum.

16.Haziran.2011, 13:07
kemal gardaş ilgine teşekür ederim yumurtada iken sakatlık lar oluyor bide yarıya yarıya fıre veriyor

Kemal_Uygur
16.Haziran.2011, 13:34
Isıyı 37.7 de tutun. Nem %60-65 civarı olsun. Çıkım zamanı ısıyı 37.2'ye düşürüp, nemi %80'e kadar çıkartırsanız çıkım rahat olur.
Isı ve nem fazlalığı embriyo sakatlığına neden olduğu gibi, damızlıkların yaşlılığı yada akrabalık bağları bu durumu tetikler.

barış taşkın
16.Haziran.2011, 15:28
maşallah abi çok güzeller...

ersin kasap
16.Haziran.2011, 17:35
ibrahim abim işallah hadi bakalım sezonda sen eve bir dolap daha al ozaman çünkü benim iki dolap zor yetiyor ekip kalabalık doymuyorlarda hepsinin maşallahı var

kemal değerli bilgiler için teşekkürler

ismailim barışım teşekkürler

Mesut BÜLBÜL
16.Haziran.2011, 19:36
ersin buda cekirdekten yetişecek palazlarda aynı olmuş he he güzel kareler güle güle büyüsünler

ersin kasap
16.Haziran.2011, 21:35
işallah mesut abim selamlar

ibrahim ozel
16.Haziran.2011, 22:57
Tamam ersin sen meraklanma önümüzdeki sezonda ben seni misafir edecem meraklanma bendede küçük avlar bol vurulur konu komşu verdiklerime bunalır olurlar. Bu sezon sen bi tarafımızı şişiriyon diye 4/1 ini kendime saklayıp difirize atacam geisi dostlarla yensin...

17.Haziran.2011, 04:49
Maşallah hayırlı olsun güle güle sağlıklı büyürler inşl .

ibrahim ozel
17.Haziran.2011, 07:09
Kaç tane çıktı ersin kaç tane daha bekliyosun....

ersin kasap
17.Haziran.2011, 10:18
Maşallah hayırlı olsun güle güle sağlıklı büyürler inşl .
teşekküğrler ibrahim abi

Tamam ersin sen meraklanma önümüzdeki sezonda ben seni misafir edecem meraklanma bendede küçük avlar bol vurulur konu komşu verdiklerime bunalır olurlar. Bu sezon sen bi tarafımızı şişiriyon diye 4/1 ini kendime saklayıp difirize atacam geisi dostlarla yensin...
işallah abi biz tavette ederiz davete icabette ederiz gönüller bir abim

Kaç tane çıktı ersin kaç tane daha bekliyosun....
abi 12 yumurta vardı 8 zi çıktı şuan 18 yumurta daha var makinede ve halen yumurtlama devam ediyor yani anlıcam devamı var 4 dişi 1 erkek damızlığım var geçen sene 300 tane kadar yumurta olmuştu bakalım bu sene neler olucak

ibrahim ozel
17.Haziran.2011, 11:30
Hadi hayırlısı ersin bakalım bu sezon düşündüğün miktarlara ulaşacakmısın?
Biliyosun lazım oluyor illaki dosta akrabaya. Dedimya elde aramaktansa dostta bulalım.

Mustafa ÇİL
17.Haziran.2011, 22:05
arka bahçede domates biber olduğu gün haberim olsun malum çiftlik dediğin yerde herşey yetişmeli
:) :) :)

ersin kasap
18.Haziran.2011, 20:35
Hadi hayırlısı ersin bakalım bu sezon düşündüğün miktarlara ulaşacakmısın?
Biliyosun lazım oluyor illaki dosta akrabaya. Dedimya elde aramaktansa dostta bulalım.
işallah abim

arka bahçede domates biber olduğu gün haberim olsun malum çiftlik dediğin yerde herşey yetişmeli
:) :) :)
abim domates.biber.patlıcan.salata.fasülye .bamya.mısır.karpuz.kavun.kabak.lahana. ne istiyorsan var meraklanma ilk çapaları yapıldı bile bir aya hepsi hazır yani sezona güveçi tamamen organik yapıcaz

19.Haziran.2011, 21:26
Teprikler işallah sağlıklı bir şekilde büyütürsün.