PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : YAŞAMI GEÇİRDİM GÖZDEN

Mehmet Ardilli
22.Nisan.2009, 18:03
YAŞAMI GEÇİRDİM GÖZDEN

Yapraksızlaşmış sonbaharın fırtınalarıyla, çıplak kolalarını kaplamış yağan kartanecikleri. Sığındığı toprak kemikleşmiş köklerinde buz kesilmiş. Gökyüzü öylesine uzak kalmış, öylesine bulutlar girmiş aralarına. Beyaz örtülü kollarını açmış, bulutların karalarına. Ayazca ama acımasızca, kesercesine, kurutur olmuş dallarını rüzgar amca.
Özlemlerini yakalarcasına, bir kadının savrulan saçlarından, filizlerini saklamış tomurcuklarında. Ilık bir esintiye muhtaç, sanki hemen yeşerecekmiş gibi. Küskün kuşları cıvıltıları ile geri gelicek, heryeri neşelendirecekmiş gibi. Dallarında bir birlerine kur yaparken, onların sevgileri ile büyüyecekmiş gibi. Körleştiren bu soğuk beyazlığın yerini yemyeşil çimenlerin üzerine serpiştirilmiş, rengareng çiçeklerin süsleyeceğini bilirmiş gibi. Sıcağıyla kavrulduğu güneşin, kendini unutmadığını düşlercesine, iri gövdesiyle kaç kış geçirdiğini hiç umursamadan, dimdik ayakta kalan, bu şaheserin gövdesine yaslanmış, yaşamımı geçirdim gözden. Bir nefes duman çektim iç çekişimle sigaramdan.
Sanki elimde bir balta varmışta, kescekmişcesine utandım, yaşamım boyuca budadığım dallarımdan. Çaresizliğini sindirircesine bilmezliklerin, bir delikanlılık aşkını hazmedercesine gülümsedim gök yüzüne. Alaycılığın haddini aşmış boyutlarında dolaştım kendimle el ele. Ağlayan yüzümü görmesin istedim insanlar, ALLAH'TAN saklanmaz ya.
İnsanları hiç bıkmadan eleştiren ben, yalnız bir insanı, kendimi eleştirir oluvermiştim birden. Neler kaçırmışım şu hayatta neler. Sanki üzerlerine çıkmak istercesine boğuşur olmuştum keşkelerle. Hiç yapmasaydıklarımla, keşke yapsaydıklarımı bile, ayıramadım bir kenara bu keşmekeşlikte. Meğer düzenli sandığım ne keşme keş bir hayatım varmış. Labirentin içinde ki fare gibi hissettim kendimi bir an. Yarabbi kendime bile veremediğim hesaplarımla, ne zormuş şu yaşam denilen sanat.
Hesabımız var dedik ya kendimizle, bitmedi tabi. Zamana bırak palavrasını aşalı çok yıllar oldu. Olduda, bizim hesaplara veya hesapsızlıklara zaman mı yeter kardeşim. Şimdi oturt kendini, kendi karşına, bir ömrü yaşa baştan başa. Kendimi ne kadar ucube hissettiğimi anlatamam. Üzüntümün, kederimin haddi hesabı yok. Yahu bunları bir başkası bana söylese, hiç mi içinde doğru yok diye kafa tutacak ben iken, kendi karşım da gıgımı çıkaramadım iyi mi.
Muntazamlık dedikleri varya, bir can yakıcı sormayın gitsin. Hani bide umulmadık işlerin, umulmadık sonuçları var ya cabası. Biz ummadıktı, yaptıydıktı, filan hikaye. Alternatifleri hesaplamak için verilen aklı, nasıl kullanmazsın. Çık işin içinden çıka bilirsen. Tabi iş işten geçtikten sonra mümkün mü. Mümkün olan tek şey, eşşekliği kabul etmek vesselam. Eee, karşında bir eşşekle de sohbet can sıkıcı tabi.
Bari ders alalım dedikte, sıyırır olduk mulakattan, birazcık ısrarcı olsak, kafayı sıyırmak var işin ucun da. Hani derler ya ayağını sıcak tut başını serin, fazla düşünme derin, palavranın daniskası. Başından düşünmek lazım, hem en başın dan.

Mehmet ARDİLLİ

22.Nisan.2009, 19:27
ustam fazla yaş uzamadan kendimizi masaya yatırmamız lazım.aynı senin yaptığın gibi

kapadokyali_1981
22.Nisan.2009, 20:09
Mehmet abi ellerine sağlık güzel bi paylaşım.

23.Nisan.2009, 06:48
çok guzel bır paylasım olmus abı elıne yuregıne saglık.

çetin ekren
23.Nisan.2009, 08:27
Mehmet abi sen böyle yaptıkça ben dediğin gibi işin içinden çıkamıyorum bu şiirler,yazılar abi sana ne oldu bizi duygu küpüne çevirdin be....ama harikasın onu bil...teşekkürler

cemalreis
23.Nisan.2009, 17:45
zindan iki hece mehmedim lafta

baba katiili ile baban bir safta
birde geri adam boynunda yafta
halimi düşünüp yanma mehmedim
kavuşmak mı belki daha ölmedim
öp beni alnımdan sen öp seccadem
kavuşmakmı belki daha ölmedim

ozan ne demiş mehmet abim / eşeği mektebe müdür yapanlar dersanelerin ahıra dönmesinden şikayet edemezler/
onun için bizi maneviyatımızdan töremizden milli hislerimizden uzaklaştırmaya çalışan varupalı kafalar bizden şikayetçi olamazlar.
bu kadar küfrün içinde hala dimdik durmay çalışıyorsak ne mutlu bizlere bizler eşek olamayız bence eşeği mektebe müdür yapanlar eşektir. saygılar

Recep DÖNMEZ
24.Nisan.2009, 06:39
Çok güzel .....
Saygılar......

Mehmet Ardilli
27.Haziran.2009, 10:08
Değerli yorumlarınızdan dolayı öncelikle sizlere teşekkür etmek isterim, bence öz eleştiride dürüstlük yaşamın dürüstçe devamı için, kendimizle barışık yaşayabilmemiz için, mutluluğu içimizde büyütüp etrafımızla sevgimizi paylaşabilmemiz için, olmazsa olmazımızdır. Hürmet ve sevgilerimle.

feridun berin
27.Haziran.2009, 15:03
Çok güzel eline sağlık. Çorludan tüm dostlara selam.

Sebahattin AVCI
27.Haziran.2009, 22:55
ağzınıza sağlık http://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gifhttp://www.avkolik.net/forum/Smileys/classic/grin.gif

Mehmet Ardilli
29.Haziran.2009, 08:59
Teşekkürler dostlarım sizler sağ olun, selamlar.